Διεθνής αναγνώριση Συνεδρίου Βίο-Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο 5ο Διεθνές Βίο-Ιατρικό Συνέδριο, “Βίο-Ιατρική Επιστημονική Κύπρος”, με γενικό τίτλο: «Ιατρική Σχολή: Μέσον Επιστήμης και Πολιτισμού». Το Συνέδριο διοργάνωσε η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Στην τελετή έναρξης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαμήνυσε στο χαιρετισμό του ότι η Ιατρική Σχολή «βελτιώνει την ποιότητα της κατάρτισης και της διάδοσης των ιατρικών γνώσεων μέσω του διακεκριμένου πανεπιστημίου της, της τεχνολογίας αιχμής και των ερευνητικών ευκαιριών που παρέχει στους φοιτητές της αλλά και στον ιατρικό κόσμο της Κύπρου». Αναφερόμενος ειδικότερα στο 5ο Βίο-Ιατρικό Συνέδριο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε το ευρύ φάσμα θεμάτων στην ατζέντα: «οι μη μεταδοτικές ασθένειες όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο καρκίνος, οι αναπνευστικές νόσοι, η μεταμόσχευση, η νευρολογία και οι νεύρο-εκφυλιστικές ασθένειες. Πρόκειται για σύγχρονα ζητήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας της Υγείας και έχουν να κάνουν με τη γήρανση του πληθυσμού στη χρυσή εποχή της τεχνολογικής εξέλιξης της πληροφορικής». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι το 5ο Βίο-Ιατρικό Συνέδριο της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου «παρέχει στον ιατρικό κόσμο τα μέσα για να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά, να επικαιροποιήσει τις γνώσεις του και να τον ωθήσει στην κριτική σκέψη». Την ομιλία του Προέδρου ανέγνωσε η ΓΔ Υπουργείου Υγείας Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε ότι «το συνέδριο συνιστά αδιαμφισβήτητα ένα εξόχως σημαντικό επιστημονικό γεγονός για το νησί μας, καθώς σε αυτό συμμετέχουν επιστήμονες παγκόσμιας εμβέλειας, με πολλές διεθνείς διακρίσεις και πλούσιο ερευνητικό έργο». Τον Πρόεδρο της Βουλής εκπροσώπησε ο βουλευτής Γιώργος Παπαδόπουλος ο οποίος ανέγνωσε τον χαιρετισμό.

Ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής και διοργανωτής του Συνεδρίου Βίο-Ιατρικής Καθηγητής Ιωάννης Πατρίκιος επεσήμανε ότι «το Συνέδριό μας έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης από έναν από τους πιο αξιόπιστους και φημισμένους εκδότες στον κόσμο που έκανε ειδική αναφορά, στο περιοδικό "Cell Death & Disease". 

Εκ των κύριων ομιλητών ο κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Dr. Leland H. Hartwell, ο ομότιμος Καθηγητής David Bates και ο Καθηγητής Παναγιώτης Σουκάκος.
 

Δειτε Επισης

Μάκης Κεραυνός: Σε υγιή πορεία παρά τις σημαντικές προκλήσεις και αβεβαιότητες η κυπριακή οικονομία
Philip Morris Cyprus: Στους κορυφαίους εργοδότες στην Κύπρο για δεύτερη συνεχή χρονιά
Συναντήσεις Χατζημανώλη στην Κίνα με στελέχη ναυτιλιακών, ναυλομεσιτικών γραφείων και τραπεζών
Αφροδίτη Ψαρά και Γιώργος Ψαράς: Είναι μεγάλη μας τιμή που έχουμε ξεχωρίσει σε αυτόν τον τομέα (vid)
Επίσημη παρουσίαση του Δείκτη Χρηματοοικονομικής Ευημερίας
Professional Services: Η νέα γενιά καταθέτει οράματα, φιλοδοξίες και προβληματισμούς
Σοφία Βορκά: Αποτέλεσμα καθημερινής εργασίας για μια βιώσιμη ζωή στο σπίτι η βράβευση της IKEA (vid)
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Προς πώληση έργα του Sovereign Art Foundation Student Prize Cyprus 2024
Διάκριση Δήμου Αγλαντζιάς για το πρόγραμμα της Coca-Cola στην Κύπρο «Zero Drop-Aποστολή Νερό»