KES COLLEGE (ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ)

Το KES College είναι Ιδιωτική Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία ιδρύθηκε το 1971 και αποτελεί ένα από τα πρώτα κολλέγια στην Κύπρο, με όραμα να προσφέρει σοβαρή και υπεύθυνη επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση σε τομείς που υπάρχει ζήτηση στην αγορά εργασίας. 
 
H σχολή προσφέρει 23 Αξιολογημένα - Πιστοποιημένα Προγράμματα Σπουδών που οδηγούν σε Δίπλωμα, Ανώτερο Δίπλωμα και Πτυχίο. 
Τα Προγράμματα Σπουδών εντάσσονται σε 5 σχολές: 
• Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας
• Σχολή Επισιτιστικών, Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Σπουδών
• Σχολή Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε.
• Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων
• Σχολή Περιβαλλοντικών Σπουδών
Πέρα από τη θεωρητική εκπαίδευση των φοιτητών, το KES College δίνει ιδιαίτερη έµφαση στην πρακτική τους κατάρτιση, µε διαρκή πρακτική άσκηση µέσα στα ειδικά εργαστήρια του κάθε προγράμματος σπουδών και µε πρακτική εργασία σε χώρους εργασίας.

Ποια Προγράμματα Σπουδών προσφέρει η εταιρεία σας στον τομέα των Logistics;
Το KES College προσφέρει τα ακόλουθα δύο Αξιολογημένα - Πιστοποιημένα Προγράμματα Σπουδών στον τομέα των Logistics: 
1. Logistics (2 Έτη/ Δίπλωμα) και 
2. Applied Logistics (3 Έτη/ Ανώτερο Δίπλωμα). 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο αυτά προγράμματα σπουδών έχουν αξιολογηθεί και πιστοποιηθεί πρόσφατα από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση (ΔΙ.Π.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας, που σημαίνει ουσιαστικά ότι:
1. Τα άτομα που εγγράφονται και φοιτούν σε αυτά τα προγράμματα μπορούν να λάβουν για κάθε χρόνο φοίτησης κρατική χορηγία μέχρι και 3.420€ ετησίως, στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων. 
2. Τα προγράμματα έχουν την απαραίτητη ποιότητα τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό πλαίσιο, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων Προγραμμάτων Σπουδών, που τα κάνουν ιδιαίτερα χρήσιμα για όσους θα τα παρακολουθήσουν; Πώς αυτά ανταποκρίνονται στις ανάγκες του τομέα των Logistics και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στη Κύπρο;
Είναι πρωτοποριακά και καινοτόμα και δεν προσφέρονται από κανένα άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Κύπρου. Μέσω της ετοιμασίας, που έχει γίνει από το KES College για τη διαμόρφωση αυτών των δύο προγραμμάτων σπουδών, αλλά και των αλλαγών σε αυτά μέσω της διαδικασίας Αξιολόγησης – Πιστοποίησής τους από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση (ΔΙ.Π.Α.Ε.), δημιουργήθηκαν μοναδικά και ενδιαφέροντα μαθήματα. 

Το KES College  έχει συνάψει συνεργασία με τη Mantis Cyprus Ltd, η οποία μας παρέχει εξειδικευμένο υλικό και προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε σχέση με μαθήματα που αφορούν στην αυτοματοποίηση της διαδικασίας διαχείρισης αποθηκών. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι από τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, που έχουμε μέχρι τώρα γι’ αυτά τα δύο προγράμματα σπουδών, αλλά και τους φοιτητές που είχαμε στο τμήμα που λειτούργησε τα τελευταία δύο χρόνια, όταν τα προγράμματα ήταν ακόμη στη διαδικασία αξιολόγησης, υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με το προφίλ των σπουδαστών που θα έχουμε αυτή τη χρονιά. Υπάρχει ζήτηση γενικά από άτομα που ήδη εργάζονται σε θέσεις συνυφασμένες με τα Logistics και την Εφοδιαστική Αλυσίδα, αλλά και από άλλα που έχουν αποφοιτήσει φέτος από τα λύκεια ή ολοκλήρωσαν τη στρατιωτική τους θητεία. 

Φαίνεται γενικά ότι οι επιχειρήσεις στην Κύπρο άρχισαν να αναγνωρίζουν τη σημασία της δημιουργίας τμημάτων και θέσεων εργασίας Logistics μέσα σε αυτές. Τα Logistics είναι η «ραχοκοκαλιά» της εφοδιαστικής αλυσίδας, η οποία με τη σειρά της μπορεί να αποτελέσει πυρήνα διαρκούς ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για τις επιχειρήσεις, ειδικά σε ένα περιβάλλον όπως αυτό της Κύπρου, που βασίζεται στην ταχεία εξυπηρέτηση πελατών τόσο B2B (Business-to-Business) όσο και B2C (Business-to-Consumers).  

Πώς μπορούν οι κυπριακές εταιρείες να εκμεταλλευτούν τις λύσεις που παρέχετε ως εταιρεία στον τομέα των Logistics και να γίνουν πιο αποτελεσματικές με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα; 
Σε συνέχεια κάποιων στοιχείων, που έχουν αναφερθεί στην προηγούμενη μου απάντηση, στα δύο αυτά προγράμματα σπουδών υπάρχει ένα εξαιρετικό κράμα μαθημάτων Διοίκησης και Logistics, ως επίσης και τρεις  επικεντρώσεις απόλυτα συνυφασμένες με ανάγκες της Κύπρου: 
1. Διαχείριση Αποθηκών και Διανομής (Warehouse and Distribution Management).
2. Διαχείριση Φυσικού Αερίου (Gas & Natural Resources Logistics) και 
3. Διαχείριση Τροφίμων (Food Management Logistics). 

Με άλλα λόγια, οι επιχειρήσεις/ενδιαφερόμενοι μπορούν να δώσουν την ευκαιρία στους εργαζόμενούς τους να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο τόσο στον ευρύτερο τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων όσο και με μοναδική γνώση σε Logistics, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στη χώρα μας. 

Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως βάση, εργαλείο για την αύξηση της απόδοσης και της παραγωγικότητας των εργαζομένων και κατ’ επέκταση του οργανισμού στο σύνολό του, αλλά και να τοποθετήσει σε πλεονεκτική θέση άτομα, τα οποία θα ξεκινούν την επαγγελματική τους καριέρα με το πέρας των σπουδών τους. 

Ας μην ξεχνάμε ότι κεντρικοί άξονες στο τι ονομάζουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είναι η προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών, που είναι διαφορετικά αλλά και καλύτερα από αυτά του ανταγωνισμού. Ως εκ τούτου, μέσα από τη γνώση που θα αποκτηθεί από την παρακολούθηση αυτών των Προγραμμάτων Σπουδών, οι απόφοιτοι μπορούν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό και σίγουρα καλύτερο για τον οργανισμό τους. 
Το διδακτικό ακαδημαϊκό προσωπικό στο σύνολό του έχει μακρόχρονη διδακτική εμπειρία τόσο στην Κύπρο όσο και το εξωτερικό, αλλά και επαγγελματική πείρα σε οργανισμούς εξειδικευμένους σε συγκεκριμένους τομείς των Logistics και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5, 1055 Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22875737
Φαξ: 22756562
Κεντρικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: logistics@kes.ac.cy
Ιστοσελίδα: www.kescollege.ac.cy
 

Δειτε Επισης

MANTIS CYPRUS
HTZMINAS RECYCLING CORPORATION
GENESIS LOGISTICS
G.A.P. VASSILOPOULOS GROUP
FROTCOM CYPRUS
FDL GROUP
DIAPO
DEXTERITY SOLUTIONS
DELEVANT
DATATECH I.T. SOLUTIONS