FDL GROUP

Ο Όμιλος FDL ιδρύθηκε το 1997 και δραστηριοποιείται στον χώρο των Third Party Logistics, Forwarding, Transportation & Information Systems Solutions. Είναι o ταχύτερα αναπτυσσόμενος όμιλος logistics, κατέχοντας ηγετική θέση στον κλάδο. Δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, έχοντας αναπτύξει συνεργασίες διαμεταφοράς στις σημαντικότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Στρατηγική του ομίλου είναι ο δυναμικός ρυθμός ανάπτυξης και η ταυτόχρονη αύξηση του μεριδίου αγοράς στον κλάδο, με συνεχείς επενδύσεις στηριζόμενες σε ανθρώπινο δυναμικό, συστήματα και διαδικασίες.

Ιστορική αναδρομή 
1997: Ίδρυση εταιρείας Foodlink SA - Έναρξη συνεργασίας με Kraft Foods (Mondelez). 

2002 - 2008: Ισχυροποίηση χαρτοφυλακίου: Makro (The Mart), Wind, Arla, Danone, Τasty, GSK, General Mills.

2008: Δημιουργία ολοκληρωμένου LMS (Logistics Management System) από τη DOTLINK.

2009: Εισαγωγή στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α) του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

2011: Εξαγορά VELOSTRANS και εισχώρηση στις διεθνείς μεταφορές.

2012: Διείσδυση στην αγορά της Κύπρου, συνεργασία με Lanitis Bros Ltd.

2013: Συνεργασία με ipH Iakovos Photiades Foodstuff Suppliers Ltd.

2014: Αύξηση εταιρικού στόλου μέσω της TRANSPORTLINK. 

2015: Ανάπτυξη στα Βαλκάνια με την ίδρυση της Foodlink Bulgaria.

2016: Επέκταση συνεργασίας με Lanitis Bros Ltd για διανομή μη αλκοολούχων ποτών.

2017: Ανανέωση της συνεργασίας του 2012 με τη Lanitis Bros Ltd.

«Οι συνεχείς πιέσεις που δέχεται μια εταιρεία σήμερα, σε όλα τα επίπεδα, όπως προκύπτουν με την αυξανομένη τάση για παγκοσμιοποίηση και την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών, έχουν ως κύριο αποτέλεσμα την αναζήτηση καινοτόμων λύσεων και εξειδικευμένων υπηρεσιών, οι οποίες θα συμβάλουν στη βιωσιμότητα και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας κάθε εταιρείας ξεχωριστά», αναφέρει ο General Manager Cyprus, Ανδρέας Χριστοδούλου.

Υπηρεσίες
Ο Όμιλος FDL καλύπτει το σύνολο των απαιτήσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας. Με γνώμονα πάντα τις ανάγκες του κάθε πελάτη μας ξεχωριστά, όπως προκύπτουν μετά από ενδελεχή ανάλυση, στόχος του ομίλου είναι η παροχή κορυφαίων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας σε επίπεδο 3PL και διαμεταφοράς στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Οι υπηρεσίες της Foodlink (Cyprus) Ltd εκτείνονται και στον τομέα του «Logistics Consulting», με κύριο όχημα το state of the art Logistics Management System (LMS).

Οι τάσεις της αγοράς 
Η συνεχής ανάγκη για μεγιστοποίηση του κέρδους, οι απαιτήσεις των πελατών για αυξημένα επίπεδα εξυπηρέτησης και η αύξηση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών όσον αφορά την ποιότητα των προϊόντων, σε συνδυασμό με τις συνθήκες οικονομικής αβεβαιότητας, αποτελούν τον κύριο μοχλό πίεσης προς όλες τις επιχειρήσεις για να αναζητήσουν εξειδικευμένες λύσεις 3PL. 
Έχοντας πάντα ως στόχο μας τη βιωσιμότητα και την αυξημένη ανταγωνιστικότητα των πελατών μας, στον όμιλο επενδύουμε σε ανθρώπινο δυναμικό, συστήματα και διαδικασίες, όπως προκύπτουν από το R&D. Συνδυάζοντας ανθρώπινο δυναμικό, τεχνογνωσία και την αιχμή της τεχνολογίας, ο όμιλος έχει αναπτύξει, μέσω της θυγατρικής DOTLINK, ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης και παρακολούθησης, εξασφαλίζοντας τη συνεχή ανάπτυξη των δυνατοτήτων των πελατών μας, σε συνδυασμό με την άριστη εξυπηρέτηση.

Ωφέλιμες λύσεις 
Η πελατοκεντρική υποστήριξη, σε συνδυασμό με τις εξειδικευμένες τεχνολογικές υπηρεσίες του ομίλου, χαρίζουν στρατηγικό πλεονέκτημα στις κυπριακές εταιρείες. Αιχμή του δόρατος αποτελεί η εφαρμογή RTMOTO (Real Time Monitoring On Time Orders), προσφέροντας ενημέρωση και διαχείριση παραδόσεων σε πραγματικό χρόνο, όπως επίσης, βελτιστοποίηση δρομολόγησης (routing). Επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερο customer service με πληροφόρηση μερικής/ολικής μη παράδοσης σε επίπεδο κωδικού προϊόντος (order tracking) και υπολογισμός εκπομπών ρύπων CO2. Η εφαρμογή είναι συμβατή με Android OS και λειτουργεί stand-alone ή συνδυαστικά με συστήματα WMS, εξασφαλίζοντας end-to-end Transportation Management visibility.

Με μια ματιά
• Αριθμός εργαζομένων: 
400  
• Τζίρος ομίλου: €47.6 εκατ. 
• Πελατολόγιο: Ενδεικτικά αναφέρονται συνεργασίες από όλους τους κλάδους της αγοράς: Mondelez, Unilever, Philip Morris, Arla, Mars, The Mart, Public, Wind, Nova, Rolco, GAP, GSK, PepsiCo-Ivi, Athenian Brewery, Δαμκαλίδης, Tasty, Orchestra, Pharmaten,  Aldema Ltd (Member of D. Mavrogenis S.A.), Lanitis Bros Ltd (Member of Coca-Cola Hellenic Group), ipH Iakovos Photiades Foodstuff Suppliers Ltd και άλλες.

Στοιχεία επικοινωνίας
FDL GROUP

Διεύθυνση: Τ.θ.: 21710, 1512, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 24205600
Φαξ: 22674422
Ε-mail: info@fdlgroup.gr
Ιστοσελίδα: www.fdlgroup.gr
 
 

Δειτε Επισης

HTZMINAS RECYCLING CORPORATION
GENESIS LOGISTICS
G.A.P. VASSILOPOULOS GROUP
FROTCOM CYPRUS
FDL GROUP
DIAPO
DEXTERITY SOLUTIONS
DELEVANT
DATATECH I.T. SOLUTIONS
CHRISTOUDIAS LOGISTICS