Powered by

Περδίκης: Στο μηδέν ο κατασκηνωτικός τουρισμός

Κύπρος και Μάλτα είναι οι μοναδικές χώρες στην Ευρώπη που δεν παρέχουν την επιλογή του κατασκηνωτικού τουρισμού στους παραθεριστές, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης.


 
Στην Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Βουλής συνεχίστηκε σήμερα η συζήτηση για την έλλειψη έργων υποδομής για την ανάπτυξη του κατασκηνωτικού τουρισμού.
 
Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο κ. Περδίκης, σε ολόκληρη την Ευρώπη ο κατασκηνωτικός τουρισμός έχει σημαντική συμβολή στο τουριστικό προϊόν.
 
Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν εκ μέρους του ΚΟΤ στην Επιτροπή, το 10-15% των παραθεριστών επιλέγουν τον κατασκηνωτικό τουρισμό, ενώ στην Κύπρο και στη Μάλτα το αντίστοιχο ποσοστό είναι 0%.
 
«Δυστυχώς φαίνεται ότι υπάρχει πλήρης απουσία κυβερνητικής πολιτικής στην προώθηση του κατασκηνωτικού τουρισμού» με εξαίρεση την προσπάθεια που καταβάλλει το Τμήμα Δασών, κατέληξε ο κ. Περδίκης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Το εστιατόριο «το Ελληνικό» στην Έγκωμη… ψήνει αλλιώς
Η νορβηγική συνταγή για κατάλληλο και επαρκές ανθρώπινο δυναμικό στα ξενοδοχεία-Η πρωτοβουλία ΠΑΣΥΞΕ
Μαριλένα Ραουνά: Πέραν των 30.000 συνέδρων στην Κύπρο...Οκτώ διαγωνισμοί για κάλυψη των αναγκών διαμονής
Επιτυχής αναχρηματοδότηση για την Celestyal-Επιταχύνει την στρατηγική ανάπτυξής της
Palm Beach Resort: Μια νέα εποχή παραθαλάσσιας ζωής με επενδυτικό χαρακτήρα
Ν. Χριστοδουλίδης: Κομβικής σημασίας για τον κυπριακό τουρισμό το 2025-Το κλειδί για συνέχιση της εξελικτικής του πορείας
Θ. Μιχαηλίδης: Ανάγκη για ανοίγματα και σε άλλες δυνητικές αγορές...Μπορεί να γίνει αντίστοιχη με του Η.Β. η γερμανική
Emirates: Βελτιώνει την ταξιδιωτική εμπειρία με αναβαθμισμένα αεροσκάφη-Επέκταση της premium οικονομικής θέσης σε νέους προορισμούς
Το νέο κατάστημα Starbucks στην Σταυρού άνοιξε τις πόρτες του-Έμφαση στην αισθητική και στη συνολική εμπειρία (photos)
Aegean: Έξοδος στις αγορές με επταετές ομόλογο-Στο 3,7 με 4,05% το εύρος επιτοκίου