powered by

Μειώθηκε το ενεργητικό των Επενδυτικών Οργανισμών

Μικρή μείωση παρουσίασε τον Σεπτέμβριο του 2017 το συνολικό ενεργητικό των επενδυτικών οργανισμών (ΕΟ), το οποίο διαμορφώθηκε στα €2,74 δισ., σε σύγκριση με €2,77 δισ. στο τέλος Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου η Κεντρική Τράπεζα, στοιχεία έδωσαν συνολικά 108 ΕΟ από 109 ΕΟ που έδωσαν στο τέλος Ιουνίου.

Την μερίδα του λέοντος του συνολικού ενεργητικών των ΕΟ κατέχουν οι μετοχές και λοιποί συναφείς τίτλοι με 2,05 δισ. ή 75% των συνολικών στοιχείων ενεργητικού. Ακολουθούν οι καταθέσεις που ανέρχονταν στο τέλος Σεπτεμβρίου σε €233 εκατομμύρια, ενώ οι  επενδύσεις σε χρεόγραφα ανέρχονταν σε €219,5 εκατομμύρια.

Τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία ενεργητικού, συμπεριλαμβανομένων και χρηματοοικονομικών παραγώγων ανέρχονται στο τέλος Σεπτεμβρίου σε €140,8 εκατομμύρια, ενώ τα μη χρηματοοικονομικά στοιχεία ενεργητικού περιλαμβανομένων και πάγιων στοιχείων διαμορφώθηκαν στα €90,7 εκατ.

Το μεγαλύτερο ενεργητικό διαθέτουν οι ΕΟ που επενδύουν σε μετοχές και συναφείς τίτλους με €1,71 δισ. (μείωση €110 εκατ σε σύγκριση με τέλος Ιουνίου 2017) που αντιστοιχεί στο 63% του ενεργητικού των ΕΟ.

Ακολουθούν οι μικτοί οργανισμοί με €450,7 εκατ. (αύξηση €35 εκατ), οι ΕΟ που επενδύουν σε ακίνητη ιδιοκτησία με €227,4 εκατ (αύξηση €17 εκατ), όπως και οι λοιποί ΕΟ, ενώ το ενεργητικό ομολογιακών ΕΟ ανήλθε σε 118,5 εκατ. (αύξηση €7,6 σε σύγκριση με Σεπτέμβριο του 2017).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Άνοδος στην καθαρή ζήτηση επιχειρηματικών δανείων πρώτη φορά από το 2021
Εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ellinas Finance ο Κωνσταντίνος Σερβός
Τράπεζα Κύπρου: Επιτυχές το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών-Τα συνολικά δικαιώματα ψήφου και το συνολικό κεφάλαιο
Κεντρική Τράπεζα: Τρίτη έκθεση για χαρτοφυλάκια μη νομισματικής πολιτικής σχετικά με το κλίμα
Οι αυξομειώσεις σε δάνεια και καταθέσεις τον Μάιο...Τα στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας
Μ. Χριστοδουλίδης: Ψήφος εμπιστοσύνης στο ΧΑΚ και στην οικονομία η πρόθεση εισαγωγής μετοχών της Eurobank στο Χρηματιστήριο
Oscar Arce (ΕΚΤ): Η γήρανση του πληθυσμού οδηγεί σε χαμηλότερα, ακόμα και αρνητικά, επιτόκια
Πρώτη στην μείωση δανείων «σταδίου 2» στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Κύπρος στα τέλη 2024
Καθοδήγηση ΣΥΚΑΛΑ για πληρωμή από το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης-Ακυρώθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση
Τράπεζα Κύπρου: Αλλαγή στην σύνθεση της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού & Αμοιβών