3 Λεπτά με τον Ιωάννη Αργυρού

Με παρακαταθήκη τις συμβουλές των γονιών του περί τιμιότητας και συνέπειας, η επαγγελματική του καριέρα άρχισε στην επιχείρηση που ίδρυσαν οι γονείς του. Ο λόγος για τον γενικό διευθυντή της G4S, ο Ιωάννης Αργυρού ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «3 Λεπτά» για την καθημερινότητά του αλλά και τους επαγγελματικούς του στόχους.

Η ημέρα του ξεκινάει από πολύ νωρίς αφού ξυπνάει στις 6:30, διαβάζει εφημερίδες και αποχαιρετάει τα παιδιά του πριν πάνε σχολείο. Φθάνοντας στο γραφείο διαβάζει τα emails και συναντιέται με το διευθυντικό προσωπικό για το πρόγραμμα της ημέρας.

Σύμφωνα με τον κ. Αργυρού υπάρχουν πολλοί άξιοι επιχειρηματίες στην Κύπρο αλλά θαυμάζει τον Αναστάσιο Λεβέντη που τόλμησε το 1937 να ξενιτευτεί στην Αφρική, να δημιουργήσει μια μεγάλη εταιρεία η οποία σήμερα στηρίζει την Κύπρο.

Χωρίς δεύτερη σκέψη απαντάει πως η μοναδική εταιρεία στην οποία θα ήθελε να έχει μετοχές είναι η G4S Αγγλίας , αφού, όπως είπε, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία σε θέματα ασφάλειας.

Μεγαλύτερο επίτευγμα του θεωρεί το γεγονός ότι η εταιρεία του στην αρχή αποτελείτο από δύο μόνο υπαλλήλους και τώρα κατάφερε να εργοδοτεί 850 μόνιμους υπαλλήλους. Από την άλλη θεωρεί μεγάλη προσωπική του αποτυχία ί το γεγονός πως δεν κατάφερε να πείσει τις αρμόδιες αρχές σε θέματα που αφορούν τους φύλακες ασφαλείας.

Ο πατέρας του σε νεαρή ηλικία τον συμβούλεψε να είναι πάντα σωστός, δίκαιος ,τίμιος και συνεπής και ως τέτοιο επιχειρηματία Θα ήθελε να τον θυμούνται .

Τέλος , μιλώντας για τους στόχους του αναφέρει πως, η εταιρεία είναι πολύ κοντά στο να πετύχει όλους τους στόχους που έχει βάλει για αυτή την χρονιά ενώ για την επόμενη χρονιά θα διεκδικήσει τα έργα που θα βγουν σε προσφορές.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
Ο Ιωάννης Αργυρού γεννήθηκε το 1963 στο Λάγος της Νιγηρίας όπου έζησε μέχρι και το 1974. Κατέχει πτυχίο στα Οικονομικά και την Πολιτική και Μεταπτυχιακό τίτλο στα Οικονομικά και στην Οικονομία της Κύπρου από το University of Keele. Με την ίδρυση της G4S Κύπρου, ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου. 

Το 2003 του απονεμήθηκε από τον Υπουργό Υγείας το βραβείο του ‘Medic Alert Εθελοντής της Χρονιάς’. Το 2008, 2011, 2012 και 2014 τιμήθηκε ξανά από το Medic Alert για την αδιάλειπτη βοήθεια και συμπαράσταση του στο έργο του ιδρύματος. Αποτελεί εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου του ΚΕΒΕ, ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Εταιρειών Ασφαλείας στην Κύπρο όπου από το 2013 επανεκλέγει Πρόεδρος του Συνδέσμου και έχει συμβάλει ουσιαστικά στην διαμόρφωση και εφαρμογή του Νόμου που διέπει τις Εταιρείες Ασφαλείας. Επιπλέον, από το 2004 διατελεί Πρόεδρος του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών.

Σύντομο εταιρικό σημείωμα
Η G4S Κύπρου αποτελεί μέρoς της G4S plc, εταιρείας υπηρεσιών ασφαλείας. Ιδρύθηκε το 1983 και απασχολεί σήμερα πέραv τωv 800 μόνιμων υπαλλήλων. Δραστηριοποιείται  σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, με Κεντρικά Γραφεία, Κέντρο Επιχειρήσεων το οποίο είναι πλήρως εξοπλισμένο, και τον Κεντρικό Σταθμό Παρακολούθησης Συστημάτων Συναγερμού 24ωρης λειτουργίας.

Δειτε Επισης

Xρυσόστομος Κρητιώτης: Οι τράπεζες εισέρχονται σε μια νέα εποχή
Θ. Στεργίου: Η οργανωσιακή κουλτούρα ξεκινά από την ενσυναίσθηση
Πονοκέφαλος για την Ευρώπη, ενεργειακό κόστος και πληθωρισμός
Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών 2020 στη Lisko Foodstuff Ltd
Γ. Καδής: Να αδράξουμε την ευκαιρία από το περιφερειακό σχέδιο δράσης
Η τουριστική κίνηση και η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Πάφο
Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση επί του νομοσχεδίου για το Blockchain
Δέκα μέτρα για διευκόλυνση και επιτάχυνση του επιχειρείν
Κ. Πετρίδης: Κόμματα καταθέτουν προτάσεις που τορπιλίζουν τα θεμέλια της οικονομίας
Guardian: Έτσι απέκτησε κυπριακό διαβατήριο ο Jho Low