Γ. Καδής: Να αδράξουμε την ευκαιρία από το περιφερειακό σχέδιο δράσης

Η πρωτοβουλία της Κύπρου για συντονισμό των δράσεων κατά της κλιματικής αλλαγής είναι διαρκής και θα ωφελήσει την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής.

Ο Υπουργός μιλούσε στη 2η Υπουργική Σύνοδο της Πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για τον Συντονισμό των Δράσεων για την Κλιματική Αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Aρχικά, ο Υπουργός έκανε αναφορά στις συμφωνίες που έγιναν τον περασμένο Φεβρουάριο σε μια συνάντηση κατά την οποία τονίστηκε η σοβαρότητα της και όπου η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε με την πρωτοβουλία του Περιφερειακού σχεδίου δράσης.

Η Κύπρος και οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής βρίσκονται σήμερα στην ίδια κατάσταση αναφορικά με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Σε περιφερειακό επίπεδο, η πρωτοβουλία της Κύπρου για συντονισμό των δράσεων είναι διαρκής και το εγχείρημα φιλοδοξεί να ενθαρρύνει και να παρέχει κίνητρα στις χώρες της περιοχής για να ετοιμάσουν το δικό τους Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης, στη βάση των δικών τους ιδιαιτεροτήτων.

Ο Υπουργός Γεωργίας ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει το να αδράξουμε την ευκαιρία για να εντοπίσουμε τα σημεία προς βελτίωση και το να τεθούν οι προτεραιότητες, ώστε «η πρωτοβουλίας μας ωφελήσει κι άλλες χώρες, ιδιαίτερα στην περιοχή μας». Εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσω της πρωτοβουλίας και της κοινής συνεργασίας μεταξύ κρατών θα επιτευχθούν οι στόχοι για τους πολίτες του σήμερα αλλά και για τις επόμενες γενιές. 

Κατά τη διάρκεια της 2ης Υπουργικής Συνόδου, η Κύπρος έθεσε τις προτεραιότητές της σχετικά με την κλιματική αλλαγή και κοινοποίησε τους προβληματισμούς της. Εμπειρογνώμονες που συμμετείχαν στη Σύνοδο μοιράστηκαν με τους αρμόδιους φορείς επιστημονικά δεδομένα και εισηγήσεις.

Δειτε Επισης

Ετήσια αύξηση 5,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF