Η Mitsubishi ανέστειλε την πώληση οκτώ μοντέλων στην Ιαπωνία

Η Mitsubishi Motors σταμάτησε την Τρίτη (30 Αυγούστου) την πώληση οκτώ μοντέλων στην Ιαπωνία, όταν το Υπουργείο Μεταφορών της χώρας ανακοίνωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία «παραφούσκωσε» στοιχεία για την εξοικονόμηση καυσίμου.

Το Υπουργείο διέταξε τη Mitsubishi να διορθώσει τα στοιχεία, τα οποία είχαν μέχρι και 8,8% απόκλιση από την πραγματικότητα. Η εταιρία υποστήριξε ότι θα αναστείλει τις πωλήσεις για οκτώ μοντέλα για δύο εβδομάδες.

Τον Απρίλιο, η Mitsubishi είχε ανακοινώσει ότι είχε υποβάλει ψευδή στοιχεία για τέσσερα από τα μοντέλα της που πωλούνται στην Ιαπωνία, εκ των οποίων τα δύο κατασκευάζονταν για λογαριασμό της Nissan Motor. Η τελευταία ανακοίνωση οδηγεί τον συνολικό αριθμό των μοντέλων που αποσύρονται από την αγορά γι' αυτό τον λόγο σε 12.

Σύμφωνα με το MarketWatch, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Osamu Masuko, απέδωσε τα ψευδή στοιχεία στη χαλαρή διοικητική επίβλεψη. Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν σκληρύνει τα τελευταία χρόνια τα πρότυπα συμμόρφωσης με τις ρυθμιστικές αρχές, ωστόσο η Mitsubishi δεν το έχει κάνει, πρόσθεσε.

Η εταιρία τόνισε ότι θα βάλει στην άκρη επτά δισ. γεν (68,4 εκατ. δολάρια), πέραν των 150 δισ. γεν που ήδη έχει υπολογίσει για αποζημιώσεις ιδιοκτητών μοντέλων δικών της και του εταίρου της, της Nissan.

Τον Ιούνιο, η αυτοκινητοβιομηχανία προέβλεψε την πρώτη της ετήσια ζημία εδώ και οκτώ χρόνια, εκτιμώντας ότι θα χάσει 1,38 δισ. δολάρια για το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Προειδοποιεί για τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στη Γάζα η Σαουδική Αραβία
Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο