Powered by

Μείωσε τις ζημιές η Tsokkos

Από την εποχικότητα της τουριστικής βιομηχανίας επηρεάζονται τα αποτελέσματα της Tsokkos Hotels για το πρώτο τρίμηνο του 2016, με την εταιρεία να επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα του τριμήνου του έτους συνήθως έχουν τη χαμηλότερη απόδοση από τις υπόλοιπες τριμηνίες.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας στο ΧΑΚ αναφέρεται ότι η ζημιά μετά την αφαίρεση της φορολογίας που αναλογεί στους μετόχους ανέρχεται σε 1.569.169 ευρώ σε σχέση με ζημιά 8.387.970 ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2015. 

Ο κυριότερος λόγος της μείωσης της ζημιάς είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, η μη ύπαρξη μη πραγματοποιηθείσας συναλλαγματικής ζημιάς (5.827.197 ευρώ το 2015), καθώς τα δάνεια σε ξένο νόμισμα μετατράπηκαν σε ευρώ εντός του 2015. Περαιτέρω, προστίθεται, τα αποτελέσματα του 2016 δεν συμπεριλάμβαναν οποιοδήποτε κέρδος από τον τομέα ανάπτυξης γης (κέρδος 392.054 το 2015), το οποίο αντισταθμίστηκε με βελτίωση των αποτελεσμάτων των ξενοδοχείων.

Ο καθαρός κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος για το πρώτο τρίμηνο του 2016 ανήλθε σε 1.881.357 σε σύγκριση με 1.701.604 την αντίστοιχη περίοδο του 2015, καταγράφοντας αύξηση 179.753 ευρώ ή σε ποσοστό 11%.

Την ίδια ώρα, λαμβάνοντας υπόψη τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το ΔΣ του Συγκροτήματος εκτιμά ότι οι προοπτικές για φέτος είναι πολύ θετικές. 

«Οι δυσμενείς εξελίξεις σε ανταγωνιστικούς και γειτονικούς προορισμούς (Τουρκία, Αίγυπτο, Τυνησία) έχουν ως αποτέλεσμα την αυξημένη ζήτηση δωμάτιων από τους τουριστικούς πράκτορες», αναφέρει η Tsokkos Hotels. «Η αυξημένη ροή κρατήσεων και κατ' επέκταση εισοδημάτων σε συνδυασμό με τα μειωμένα έξοδα χρηματοδότησης λόγω της αναδιάρθρωσης των δανείων του Συγκροτήματος, που έχει ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2015, αναμένεται να έχει θετική επίδραση στα αποτελέσματα του 2016», προστίθεται.

Καταληκτικά, η εταιρεία επισημαίνει ότι η διεύθυνση του Συγκροτήματος συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών.

Δειτε Επισης

Σήκωσε άγκυρα για Πειραιά το Daleela-Το πρώτο ταξίδι της επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας για φέτος
Νέο γραφείο στην Αθήνα για την Cyprus Airways-Ενισχύει την παρουσία της στην ελληνική αγορά
Πέντε καινούργια λεωφορεία στον στόλο της Kapnos Airport Shuttle- Η ανανέωση και το επόμενο σημαντικό βήμα
Mastercard: Οι ταξιδιώτες επιλέγουν όλο και πιο συχνά τις ενδιάμεσες περιόδους για διακοπές στην Ευρώπη
Σε απόγνωση οι ξενοδόχοι της Περνέρα στο Παραλίμνι-«Η κατάσταση είναι καταστροφική»
Νέο Caffè Nero στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας, δίπλα στη γραφική λίμνη
Τουρισμός: Ποιοι Ευρωπαίοι προτιμούν φέτος την Ελλάδα
Ισπανία: Διεκδικεί το στέμμα του παγκόσμιου τουρισμού-Η μάχη με τη Γαλλία
Τα 10+1 μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Κύπρου-Πού βρίσκονται και πόσες κλίνες διαθέτουν
Ανανέωση συνεργασίας Υφυπουργείου Τουρισμού με ΣΕΓΑΣ