Καθησυχάζει για τους υπαλλήλους της Kition o Παναγιώτου-«Με την πρέπουσα ευαισθησία τα εργασιακά»

Η Κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην εφαρμογή των εργασιακών νομοθεσιών και στη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην ανάδοχο εταιρεία, προσεγγίζοντας τα εργασιακά ζητήματα με την πρέπουσα ευαισθησία, δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι, η εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδιασμού για τη διαχείριση του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας «εξελίσσεται ομαλά», και ότι οι σχετικές εργασίες διενεργούνται κανονικά υπό την ευθύνη των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.

Παράλληλα, συνέχισε, η Κυβέρνηση «αποδίδει ιδιαίτερη σημασία» στην εφαρμογή των εργασιακών νομοθεσιών και στη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην ανάδοχο εταιρεία, «προσεγγίζοντας τα εργασιακά ζητήματα με την πρέπουσα ευαισθησία».

Προς αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε, έχει ήδη πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαΐου, συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ταυτόχρονα με την επίδοση της επιστολής διακοπής της σύμβασης, «και έχει διαπιστωθεί συναντίληψη για τα επόμενα βήματα».

Επιπρόσθετα έχει προγραμματιστεί κοινή συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων με τα Υπουργεία Εργασίας και Μεταφορών για ενημέρωση και συντονισμό σχετικά με τις ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί για το μέλλον των εργαζομένων.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει κατάληξη σήμερα, ο Υπουργός ανέφερε ότι, θεωρεί ότι με τις ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί και οι οποίες θα παρουσιαστούν στους εκπροσώπους των εργαζομένων, θα διενεργηθεί μια ουσιαστική συζήτηση, «και αναμένω ότι θα καταστεί εφικτό να καταλήξουμε και σε συναντίληψη σχετικά με τα επόμενα βήματα».

Σε σχέση με τον αριθμό εργαζομένων είπε ότι ανέρχονται σε περίπου 70 οι εργαζόμενοι στο λιμάνι και στη μαρίνα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο Υπουργός ανέφερε ότι, υπάρχουν εργασιακές νομοθεσίες και εργασιακά θέσμια «τα οποία θα γίνουν απολύτως σεβαστά».

Ζήτησε όπως πρώτα να παρουσιαστούν σχετικές εισηγήσεις στους εκπροσώπους των εργαζομένων έτσι ώστε να μπορέσουν να συζητηθούν «και ακολούθως μετά από την απογευματινή μας συνάντηση θα γίνουν και σχετικές ανακοινώσεις».

Κλείνοντας, ανέφερε ότι, είναι γνωστή η ευαισθησία της Κυβέρνησης για τα εργασιακά ζητήματα και ότι έχει επανειλημμένα αποδειχθεί, «οπότε και σε αυτήν την περίπτωση, κατ’ ανάλογο τρόπο θα επιδειχθεί».

Δειτε Επισης

Προς αύξηση 5% το επίδομα τέκνου-Ζητούν ολοκληρωμένη πολιτική οι Βουλευτές
Ένωσαν και επίσημα δυνάμεις... Έπεσαν οι υπογραφές και εντάχθηκε στην ΠΑΣΥΔΥ η ΑΣΔΥΚ
Ξεκινά σύντομα διεθνής εκστρατεία προβολής της Κύπρου, «ανεκτίμητη η συμβολή των διεθνών επιχειρήσεων»
Great Sea Interconnector: Εν αναμονή της μελέτης κόστους-οφέλους για την τελική επενδυτική απόφαση η Κ.Δ.
Ενδιαφέρον Tesla και Samsung για συμμετοχή στη δημιουργία συστήματος αποθήκευσης ηλεκτρισμού με μπαταρίες
ISIS Clinic: Νέα γυναικολογική/μαιευτική κλινική έρχεται στη Λευκωσία
Ικανοποιημένοι οι δανειολήπτες από την επέκταση των μέτρων που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο
Δύο νέες τουριστικές αναπτύξεις στα σκαριά στην επαρχία Πάφου
Kokoaka: Το νέο πολυτελές brand στην εμπορική ζώνη της Μαρίνας Αγίας Νάπας
Αλλάζουν οι δρόμοι με τα ευφυή συστήματα-Κάμερες, μετρητές και ηλεκτρονικές πινακίδες στο οδικό δίκτυο (photos)