Θετικά αντικρίζει η ΕΤΥΚ το νέο σχέδιο ΣΕΑ της BOC

Αξιοπρεπές και ισοζυγισμένο χαρακτηρίζει η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) το νέο Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης (ΣΕΑ) που έθεσε ενώπιον των υπαλλήλων της η Τράπεζα Κύπρου με στόχο τη μείωση του προσωπικού της. 

Συγκεκριμένα με εγκύκλιο της που κοινοποίησε στα μέλη της, η ΕΤΥΚ αναφέρει πως πρόκειται για «ένα ισοζυγισμένο και αξιοπρεπές Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης, μέσα από το οποίο υιοθετήθηκαν οι κυριότερες θέσεις μας όπως αυτές εκφράστηκαν και από τους συναδέλφους κατά τη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων το χαρακτηρίζει αξιοπρεπές και ισοζυγισμένο». 

Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μόνιμα μέλη του προσωπικού της Τράπεζας Κύπρου και όλων των θυγατρικών εταιρειών τα οποία έχουν τουλάχιστον προϋπηρεσία ενός έτους και αφυπηρετούν το 2017 και μετά. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 3 Ιουνίου 2016. 

Το ΣΕΑ προνοεί εφάπαξ χαριστική αποζημίωση για τερματισμό εργασίας/απώλεια καριέρας και θα υπολογίζεται στη βάση της ηλικίας του εργαζομένου, τα χρόνια προϋπηρεσίας και το ύψος των ετήσιων απολαβών του. Σημειώνεται πως η χαριστική αποζημίωση δεν θα υπόκειται σε φορολόγηση, ενώ το μέγιστο ποσό αποζημίωσης δεν θα ξεπερνά το 70% των υπολειπόμενων μισθών, μέχρι την κανονική αφυπηρέτηση, ενώ δεν μπορεί να ξεπερνά τις €200.000. 

Επιπρόσθετα, το νέο σχέδιο προβλέπει ότι στα μέλη του προσωπικού που αποχωρούν θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ασφάλεια ζωής για 2 χρόνια από την ημερομηνία αποχώρησής τους και θα καλύπτει τόσο τους ιδίους όσο και τα υφιστάμενα εξαρτώμενα άτομα τους που είναι εγγεγραμμένα στο ταμείο υγείας. 

Στους αποχωρήσαντες θα πληρωθεί το υπόλοιπο της ετήσιας άδειας στην οποίαν θα ληφθεί υπόψη η μεταφερόμενη άδεια από προηγούμενα χρόνια, το υπόλοιπο της άδειας που δόθηκε αντί υπερωριακής απασχόλησης και αναλογία τα ετήσιας άδειας του 2016 μέχρι την ημερομηνία αποχώρησης. Θα εξακολουθήσει να ισχύει η διευθέτηση υφιστάμενων δανείων που αφορά τα στεγαστικά, φοιτητικά, αυτοκινήτου, ενοικιαγοράς και καθαριστριών. 

Δειτε Επισης

Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)