Επετεύχθη ο στόχος της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας

Το στόχο που έθεσε, όπως μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας καταχωρηθούν στο δικαστήριο οι πρώτες 40 αιτήσεις έκδοσης διαταγμάτων απαλλαγής οφειλών και μέχρι τέσσερις αιτήσεις για προσωπικά σχέδια αποπληρωμής, πέτυχε η Υπηρεσία Αφερεγγυότητας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Γιώργο Καροτσάκη.

Ο κ. Καροτσάκης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι με τον αριθμό των αιτήσεων που θα κατατεθούν στο δικαστήριο, επιτυγχάνεται ο στόχος της Υπηρεσίας για την τρέχουσα εβδομάδα σε σχέση με τον αριθμό των αιτήσεων που θα κατατεθούν, σημειώνοντας ότι ο στόχος ήταν η κατάθεση στο δικαστήριο μέχρι 40 αιτήσεων έκδοσης διαταγμάτων απαλλαγής οφειλών και μέχρι τεσσάρων αιτήσεων προσωπικών σχεδίων αποπληρωμής.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας είπε ακόμη ότι θα συνεχιστεί η κατάθεση στο δικαστήριο αιτήσεων, ενώ κατά τις επόμενες ημέρες θα εντατικοποιηθεί η διεκπεραίωση αιτήσεων από την Υπηρεσία έτσι ώστε να κατατίθενται περισσότερες ανά εβδομάδα.

Σε ότι αφορά τα ερωτήματα που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχέση με το κυβερνητικό σχέδιο για προστασία της κύριας κατοικίας ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, ο κ. Καροτσάκης επισήμανε ότι δόθηκαν απαντήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η υλοποίηση του σχεδίου έχει ανατεθεί στον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης.

Ο κ. Καροτσάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα το σχέδιο θα εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε αυτό να τεθεί σε εφαρμογή.

Το σχέδιο, το οποίο απευθύνεται στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και σε μικρές επιχειρήσεις, προβλέπει επιχορήγηση του 60% των δόσεων του δανείου με μέγιστο ποσό κρατικής στήριξης 10.000 ευρώ κρατική ετησίως.

Σημειώνεται ότι οι δανειολήπτες θα πρέπει πρώτα να αποταθούν σε Σύμβουλο Αφερεγγυότητας για την κατάρτιση προσωπικού σχεδίου αποπληρωμής μέσω του πλαισίου Αφερεγγυότητας και στη συνέχεια να αποταθούν στον ΚΟΑΓ σε περίπτωση που πληρούν τα διάφορα κριτήρια του Σχεδίου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας (εισοδηματικά, αξίας κατοικίας και άλλα).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δίωρη συνάντηση Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη για το τερματικό-Ουδέν ανακοινώσιμο
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ τη Δευτέρα
Κ. Ιωάννου-Χ. Χριστοφίνας: Επέκταση Εθνικής Στρατηγικής για ορεινά, νέα στεγαστικά σχέδια εντός των ημερών
SoftOne Technologies Α.Ε.: Οι τρεις εταιρείες που προχωρούν σε απόκτηση κοινού ελέγχου επί της εταιρείας
Φρίξος Λάρκος: Η Crowdbase και η αυξανόμενη εξοικείωση των Κύπριων επενδυτών με το crowdfunding
Β. Κασσιανίδου: Προανήγγειλε ένταξη του πολιτισμού στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο
Κρίσιμο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Γιαντάο για το τερματικό στο Βασιλικό-Νέα «πυρά» από CPP
Δήλωσε τη συμμετοχή σου στο 9ο Cyprus Professional Services Conference
Γιάννης Παναγιώτου: Εντός 15 ημερών η καταβολή του επιδόματος τοκετού
Σε τροχιά υλοποίησης 30 παραθαλάσσιες επαύλεις αξίας €20 εκατ. στην Πέγεια