ICT Summit 2016: Η εξέλιξη και οι προκλήσεις του τομέα

Περισσότερους από 350 συμμετέχοντες από τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου συγκέντρωσε η 6η έκθεση & συνέδριο πληροφορικής, τεχνολογίας & τηλεπικοινωνιών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις Μαΐου, στο συνεδριακό κέντρο «Φιλοξενία». 

Ειδικοί του τομέα αναφέρθηκαν στις τάσεις που επικρατούν σήμερα και παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν ειδικά για επιχειρήσεις.

Στο συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής υλοποίησης έργων που θα αναβαθμίσουν την Κύπρο τεχνολογικά.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν o «Ευρωπαίος CIO της Χρονιάς» για το 2013 και IT γκουρού της Ολυμπιάδας του Λονδίνου το 2012, Gerry Pennel, ο οποίος επεσήμανε ότι η κάθε επιχείρηση πρέπει να εστιάσει στις δυνατότητές της όσον αφορά τεχνολογικές επενδύσεις.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας η Cyta παρουσίασε τον Co-Director του Cyber Security Policy and Research Institute των ΗΠΑ, δρ Κωστή Τορέγα, ο οποίος στην ομιλία του στο συνέδριο σημείωσε πως οι επιχειρήσεις μπορούν να υπηρετήσουν την κοινωνία με αποτελεσματικότητα με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Όπως εξήγησε, ο τρόπος που οι επιχειρήσεις επενδύουν σε θέματα τεχνολογίας πρέπει να συνάδει με την κοινωνία στην οποία ζούμε. 

Ο Δημήτρης Σκουρίδης, Alliances & Channel Technology Adoption Leader, Oracle ECEMEA, εξήγησε πως οι ψηφιακές πλατφόρμες που όλο και πληθαίνουν οδηγούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υφιστάμενων επιχειρηματικών μοντέλων. Ένα μετασχηματισμό στον οποίο είναι αναγκαίες οι λύσεις που θα επιλεγούν να βοηθούν μια επιχείρηση να πάει μπροστά. 

Ακολούθησαν παράλληλες συνεδριάσεις στη διοργάνωση, όπου παρουσιάστηκαν λύσεις και εργαλεία πληροφορικής και τεχνολογίας για τους τομείς του εμπορίου- από τη μια- και του τομέα των χρηματοοικονομικών και άλλου είδους υπηρεσιών- από την άλλη. 

Κορυφαίοι στο είδος τους παρουσίασαν τις λύσεις τους στη διοργάνωση: AKTINA, A. Th. Loizou & Son Ltd, Cablenet, Cyta, DELL, IBSCY, Microsoft, ΜΤΝ Cyprus, NetU Consultants, Oracle, Powersoft, Red Hat, SAP, Zebra Consultants.

Χορηγός Φιλοξενίας: Oracle. Υποστηρικτής: CITEA. Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, InBusinessNews, ΡΕΠΟΡΤΕΡ. Οργανωτής: IMH.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν