Powered by

Θετική ανάγνωση των εξελίξεων από Τσίπρα και Τσακαλώτο

Η θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης και η αναμενόμενη θετική εξέλιξη στο στόχο ελάφρυνσης του χρέους θα σηματοδοτήσουν το πέρασμα σε μια νέα εποχή για την ελληνική οικονομία, κυρίως όμως για την ελληνική κοινωνία που τόσο έχει υποφέρει τα τελευταία 6 χρόνια".

Αυτό τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι "αυτό το πέρασμα απαιτεί σοβαρό σχέδιο, αποφασιστικότητα και όχι επανάπαυση".

Σημείωσε ότι "η Αριστερά, παρά τις δυσκολίες, καταφέρνει να δημιουργήσει συνθήκες εξόδου από την κρίση" και πως "τώρα οφείλει να αποδείξει ότι, ακόμα πιο αποτελεσματικά, μπορεί να σχεδιάσει την επόμενη μέρα".

 "Σε αυτήν την κατεύθυνση το ζήτημα ανασυγκρότησης του κόμματος είναι κορυφαίο", τόνισε και πρόσθεσε ότι "το αμέσως επόμενο διάστημα οφείλουμε να σχεδιάσουμε με τον πιο οργανωμένο τρόπο την πορεία προς το Συνέδριο, την κομματική ανασυγκρότηση και το άνοιγμα του κόμματος στις κοινωνικές δυνάμεις που εκπροσωπεί".

Κατά τη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημέρωσε σχετικά με τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup της 9ης Μαϊου και ενόψει του Eurogroup της 24ης Μαϊου.

Ανέφερε επίσης ότι η συζήτηση τώρα μεταφέρεται στο θέμα του χρέους, ως προς το οποίο η Ελλάδα πιέζει για την καλύτερη δυνατή λύση.

Στο ίδιο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα αποτελέσματα της προσυμφωνίας του Eurogroup, κατά τις ίδιες πληροφορίες αναφέρθηκε στο θέμα του μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης, ως προς το οποίο εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί να υπάρξει ενεργοποίησή του.

Στη συνεδρίαση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκφράστηκε η κοινή βούληση να προχωρήσουν σε επίπεδο κόμματος και κυβέρνησης δράσεις και πρωτοβουλίες με κοινωνικό πρόσημο και αριστερό αποτύπωμα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στρατηγική επέκταση της DEMO στη Γαλλία με την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας
Υψηλότερες του ευρωπαϊκού μέσου όρου οι τιμές πώλησης κατοικιών στην Ελλάδα
2015-2025: Η επώδυνη δεκαετία αποκατάστασης της Ελλάδας… Από την κατάρρευση στην ανταμοιβή
Έπεσαν οι υπογραφές για την εξαγορά της Δωδώνη από την Ελληνικά Γαλακτοκομεία-Τα επόμενα βήματα
Στο 7,9% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάιο
Τι σηματοδοτεί η πρόταση εξαγοράς του ελληνικού χρηματιστηρίου από τη Euronext-Το παρασκήνιο και τα επόμενα βήματα
Οι τέσσερις κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία και η ανησυχία για ενδεχόμενη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Οι δύο μεγάλοι φόβοι των επιχειρηματιών στην Ελλάδα-Τι δείχνει έρευνα
BofA: Προοπτικές ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες με αιχμή τη Eurobank…Οι νέες τιμές-στόχοι
Πρωτογενές πλεόνασμα €5,34 δις και υπέρβαση στόχων στην Ελλάδα το πεντάμηνο