Επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό από το ΚΕΒΕ

Σειρά επιχειρηματικών αποστολών στο εξωτερικό προγραμματίζει το ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας να προωθηθεί η Κύπρος ως επιχειρηματικό κέντρο.

Ρωσία, Γερμανία, Νότιος Αφρική, ΗΠΑ και Αγγλία βρίσκονται στα πλάνα του ΚΕΒΕ τους επόμενους μήνες, με στόχο επίσης την παρουσίαση έργων που είναι διαθέσιμα προς ξένους επενδυτές και τομείς της οικονομίας που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για δραστηριοποίηση ξένων.

“Θα παρουσιάσουμε το φορολογικό και νομικό πλαίσιο της Κύπρου, τους βασικούς τομείς της οικονομίας και τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν”, ανέφερε σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής.

Η πρώτη επιχειρηματική αποστολή πραγματοποιείται στη Μόσχα και το Σαράτοφ της Ρωσίας, μεταξύ 13 και 17 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό φόρουμ που θα ασχοληθεί με τις προοπτικές επενδύσεων, την ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Όπως είπε ο κ.Τσιακκής, «ο τομέας της ενέργειας σίγουρα θα αποτελέσει αντικείμενο παρουσίασης ενόψει και του τρίτου γύρου αδειοδότησης, ενώ είναι πιθανόν να τους ενδιαφέρει και το τεχνολογικό πάρκο διότι έχουν καλή πορεία σε θέματα έρευνας και καινοτομίας». Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση στις επαγγελματικές υπηρεσίες και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).

Η Ρωσία είναι μια ώριμη αγορά και μια χώρα με την οποία η Κύπρος έχει πάρα πολλές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, επεσήμανε.

Στη Νότιο Αφρική, όπου επιχειρηματική αποστολή του ΚΕΒΕ θα μεταβεί για πρώτη φορά στις 13-15 Σεπτεμβρίου, θα γίνει βολιδοσκόπηση των επενδυτών. «Θα μείνουμε σε γενικά θέματα. Θα παρουσιαστεί η δυνατότητα να χρησιμοποιούν την Κύπρο σαν βάση τους εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή», εξήγησε ο κ. Τσιακκής, προσθέτοντας πως οι Νοτιοαφρικανοί επενδυτές ενδεχομένως να ενδιαφέρονται και για επενδύσεις σε ακίνητα, μεγάλα έργα του τουριστικού τομέα, όπως γήπεδα γκολφ και μαρίνες, αλλά και το σχέδιο για την απόκτηση της κυπριακής υπηκοότητας.

Εντός των ημερών το ΚΕΒΕ θα προκηρύξει αποστολή σε Φρανκφούρτη και Μόναχο μεταξύ 27-30 Ιουνίου. Ο κ. Τσιακκής εξήγησε ότι η γερμανική είναι μια «εξειδικευμένη αγορά», όπου θεωρούνται σημαντικοί οι τομείς της ναυτιλίας, των επαγγελματικών υπηρεσιών, της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας και γι` αυτό θα γίνει και εκεί παρουσίαση του τεχνολογικού πάρκου.

Άλλες δύο αποστολές σχεδιάζονται για την Αμερική, ενδεχομένως τον Ιούνιο, και για το Λονδίνο τον Οκτώβριο, όπου θα παρουσιαστεί κυρίως ο τομέας των υδρογονανθράκων.

Ο κ. Τσιακκής είπε ότι στις αποστολές αναμένεται να συμμετάσχουν μεταξύ 12 και 15 εταιρειών. Συνήθως πρόκειται για ελεγκτικά και δικηγορικά γραφεία, ενώ μπορεί να υπάρχουν και εμπορικές εταιρείες που επιδιώκουν αύξηση των εξαγωγών τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μόνο μέσω του Tax For All η Δήλωση για μειωμένο ΦΠΑ 5%
Κέρδη στο ΧΑΚ εν μέσω υψηλού όγκου στους τραπεζικούς τίτλους
Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν Αστυνομία και Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού
Επί τάπητος μέτρα για αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας-Συνέρχεται το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα
Με μικρή άνοδο έκλεισε το ΧΑΚ
Υπ. Εργασίας: Σημαντικά οφέλη για την αγορά εργασίας από τη συμμετοχή στην Ε.Ε.
Στο διεθνές επενδυτικό συνέδριο Investopia Europe ο Γιώργος Παπαναστασίου
Ανάπτυξη στο 2,9%, πληθωρισμός στο 2,5%-Οι νέες προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών για το 2024
Το λειτουργικό περιβάλλον τεσσάρων εισηγμένων βιομηχανιών της Κύπρου-Κερδοφόρες εν μέσω προκλήσεων
Με κέρδη 1,92% έκλεισε το ΧΑΚ