Powered by

Δημοσιογράφους από τον Λίβανο φιλοξένησε ο ΚΟΤ

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, σε συνεργασία με την Αegean Airlines, φιλοξένησε μεταξύ των ημερομηνιών 20 και 22 Μαρτίου 2016, ομάδα 30 δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων από το Λίβανο την οποία συνόδευσε τριμελές τηλεοπτικό συνεργείο.

 

Ανακοίνωση του Οργανισμού αναφέρει ότι «στόχος του ταξιδιού ήταν η ενημέρωση και ευρύτερη πληροφόρηση των επισκεπτών αναφορικά με τον γαμήλιο τουρισμό (Wedding Tourism) και τις σύντομες αποδράσεις (Short Vacation Breaks)».

Κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής των επισκεπτών διοργανώθηκαν ξεναγήσεις, εκδηλώσεις φιλοξενίας και συναντήσεις με δημαρχεία και παράγοντες στον τομέα του γαμήλιου τουρισμού.

Πέραν της προβολής από τα έντυπα ΜΜΕ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, αναμένεται και εκτεταμένη τηλεοπτική προβολή μέσα από εξειδικευμένο πρόγραμμα του τηλεοπτικού καναλιού “Future TV” του Λιβάνου, το οποίο έχει μεγάλη τηλεθέαση.

O Λίβανος αποτελεί σημαντική αγορά για την Κύπρο και τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση στις αφίξεις από το Λίβανο, με σύνολο 37,000 για το 2015, από τις οποίες οι περισσότερες αφορούν σύντομες αποδράσεις ολόχρονα.

Παράλληλα, θεωρείται αγορά προτεραιότητας για τον γαμήλιο τουρισμό με ποσοστό 9% στο σύνολο των γαμήλιων τελετών ετησίως και με αύξηση της τάξης του 30% για το 2015.

Η κοντινή απόσταση, οι εύκολες και άμεσες διαδικασίες, η πληθώρα και η ποικιλία των προσφερόμενων χώρων για τέλεση γάμων, η δυνατότητα διοργάνωσης θεματικών γάμων και άλλων προσαρμοσμένων στα γούστα και τις απαιτήσεις του πελάτη, το χαμηλότερο κόστος διοργάνωσης, η πολυτελής ξενοδοχειακή υποδομή, το shopping, η κυπριακή κουζίνα κ.α. αποτελούν σημαντικούς παράγοντες επιλογής της Κύπρου ως γαμήλιος προορισμός, επισημαίνει ο ΚΟΤ.

Ο Οργανισμός τονίζει ότι παραμένει αισιόδοξος για περαιτέρω αύξηση του αναπτυσσόμενου γαμήλιου τουριστικού ρεύματος από την εν λόγω αγορά και δη ολόχρονα.

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)