Συγχώνευση Banco Popolare και Banca Popolare di Milano

Την απόφασή τους για συγχώνευση, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι ιταλικές τράπεζες Banco Popolare και Banca Popolare di Milano, σε μια πολυαναμενόμενη συμφωνία, η οποία θα δημιουργήσει την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας από πλευράς περιουσιακών στοιχείων.

Η συγχώνευση των δύο τραπεζών θα δημιουργήσει μια τράπεζα με πέραν των 25.000 υπαλλήλων και τέσσερα εκατομμύρια πελάτες, ενώ θα μπορούσε να δώσει το έναυσμα για να ακολουθήσουν και άλλες συγχωνεύσεις στον κατακερματισμένο τραπεζικό τομέα της Ιταλίας.

Η συμφωνία καθυστέρησε καθώς οι τράπεζες προσπαθούσαν να ανταποκριθούν στις υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις, λόγω των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ επισφαλών δανείων και της αδύναμης ανάπτυξης της ιταλικής οικονομίας.

Η Banco Popolare, η οποία θα κατέχει το 54% της νέας τράπεζας, επιδιώκει να αντλήσει €1,00 δισεκατομμύριο πριν από την συγχώνευση που θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Bloomberg News.

Με κεφαλαιοποίηση περίπου €5,5 δισ., περιουσιακά στοιχεία, ύψους €171 δισεκατομμυρίων και 2.500 καταστήματα, θα είναι τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας μετά τις Intesa Sanpaolo και UniCredit.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) άσκησε σημαντικές πιέσεις στις ιταλικές τράπεζες να αντιμετωπίσουν τους αδύναμους ισολογισμούς τους, ενώ η επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ δήλωσε την Τρίτη ότι η συγχώνευση πρέπει να γίνει δεκτή.

"Η τράπεζα πρέπει να είναι ισχυρή στα αρχικά στάδια λειτουργίας της, και θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα”, δήλωσε η Daniele Nouy, ​​Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι