Powered by

H ακτινογραφία των 3 νέων αεροπορικών εταιρειών

Τρεις είναι οι επίσημες αιτήσεις που έχει δεχτεί η Πολιτική Αεροπορία και καλείται να αδειοδοτήσει ώστε να έχουν τη δυνατότητα να πετούν στους κυπριακούς αιθέρες. Πρόκειται για τις Tus Airways, Orion Airways και Cobalt Airways. Ήδη η Tus Airways έλαβε πρώτη το Πιστοποιητικό Αερομεταφορέα και την εμπορική Άδεια Αερομεταφορών κι αρχίζει πτήσεις από τις 14 Φεβρουαρίου προς το Τελ Αβίβ και τη Χάιφα, ενώ στις 28 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πτήση προς Ηράκλειο. 

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, η διαδικασία εξέτασης της αίτησής της Orion Airways προχωρά κανονικά, ενώ η εταιρεία αναφέρει ότι είναι κατά 80% έτοιμη να πετάξει. Παράλληλα, έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για πρόσληψη προσωπικού σε διάφορες θέσεις όπως: financial controller, revenue accounting manager, executive assistant, flight attendants, IT manager, check-in agents.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Cobalt Air είναι αυτή που είναι πιο κοντά στην απόκτηση της άδειας αερομεταφορέα, καθώς έχει ξεπεράσει τα αρχικά προβλήματα που είχε και φαίνεται ότι έχει βρει τα απαιτούμενα κεφάλαια για να προχωρήσει με το πτητικό της πρόγραμμα. Εκτιμάται ότι η αίτηση για το Πιστοποιητικό Αερομεταφορέα οδεύει προς την τελική ευθεία, ώστε να ακολουθήσει και η εμπορική Άδεια Αερομεταφορών. 

Η ακτινογραφία των τριών εταιρειών
και οι αγορές στις οποίες επενδύουν

Οι τρεις αεροπορικές εταιρείες έχουν μελετήσει τα κενά που έχουν προκύψει μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών και έχουν καταλήξει στις γεωγραφικές περιοχές που θα καλύψει η κάθε μια. Μόνο η Tus Airways έχει ανακοινώσει το επίσημο πτητικό της πρόγραμμα, το οποίο καλύπτει τους γειτονικούς προορισμούς της Κύπρου. Η Orion Airways θα επενδύσει στην ευρωπαική αγορά με πτήσεις προς Βρετανία, Γαλλία, Αυστρία και Ισραήλ. Η Cobalt Airways έχει κλειστά τα χαρτιά της και αρκέστηκε να πληροφορήσει το κοινό ότι στοχεύει να καλύψει τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, Ρωσίας, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

"Γειτονική" η Τus Airways
Η εταιρεία προγραμματίζει 2 πτήσεις την βδομάδα προς την Χάιφα, 5 προς το Τελ Αβίβ και 3 προς το Ηράκλειο. Ο στόλος της  αποτελείται σήμερα από δύο SAAB 340Β με χωρητικότητα μεταξύ 34 και 36 θέσεων. Όπως αναφέρει η εταιρεία, η Tus Airways ιδρύθηκε με το όραμα να προσφέρει την καλύτερη πρόσβαση μεταξύ Κύπρου και γειτονικών χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο με πρόγραμμα καλής συχνότητας κατά την διάρκεια της ημέρας, καθώς άνετες, οικονομικές και εναλλακτικές πτήσεις. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η Tus Airways θα πραγματοποιεί ναυλωμένες πτήσεις σε ζεστούς προορισμούς όπως το Eilat και Aqaba, στην Ερυθρά Θάλασσα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα προστεθούν περισσότερες ναυλωμένες πτήσεις στο πρόγραμμα της, όπως στα ελληνικά νησιά, (Ρόδος, Ηράκλειο, Κω, Σάμο, και την Κάρπαθο). Αυτοί οι προορισμοί θα προστίθενται σταδιακά και στις προγραμματισμένες της πτήσεις.

"Ευρωπαική" η Οrion Airways
Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της,  πρόκειται για αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους που επιδιώκει να γεφυρώσει την Ευρώπη και Ασία. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εταιρείας, θα αρχίσει με ναυλωμένες πτήσεις -χαμηλού κόστους- σε Βρετανία, Γαλλία, Αυστρία και Ισραήλ. Στο άμεσο μέλλον επιδιώκει να ενώσει την Νοτιοανατολική Ευρώπη με Μέση Ανατολή, Ασία και την υπόλοιπη Ευρώπη.

"Yπερατλαντική" η Cobalt Airways
Η Cobalt ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της την Άνοιξη του 2016 και το πτητικό της πρόγραμμα θα καλύπτει αρχικά όλες τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, Ρωσίας, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, με στόχο την προσθήκη νέων προορισμών στο πτητικό της πρόγραμμα, όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ σε μεταγενέστερο στάδιο.

Δειτε Επισης

Οι μεταβλητές που καθορίζουν την στρατηγική των ξενοδοχείων στην Κύπρο-Γεωπολιτικά, οικονομία, περιβάλλον
Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τουριστικές επιχειρήσεις-Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το I-STARS
Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
La Plage Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2024
Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα-Οι κινήσεις το φετινό καλοκαίρι
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025
Ο χάρτης των ξενοδοχείων της Κύπρου-Η κατάταξη, η δυναμικότητα, η γεωγραφική κατανομή και η... αδειοδότηση
Άρχισε η διαδικασία ανανέωσης αδειών εγγραφής αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων-Όλες οι πληροφορίες
Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στη καρδιά της Λευκωσίας