ΥΠΟΙΚ: Σε αναμονή η απόφαση για διορισμό εκτελεστικού μέλους στην ΚΤΚ

Εν αναμονή της αναδιοργάνωσης της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου τελεί η Κυβέρνηση προκειμένου να πάρει τις αποφάσεις της αναφορικά με το διορισμό εκτελεστικού μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΤΚ, δηλώνει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σε σχετική ερώτηση της βουλευτού Ειρήνης Χαραλαμπίδου.

Με ερώτησή της προς τον κ. Γεωργιάδη, η κ. Χαραλαμπίδου ζητούσε να πληροφορηθεί για τους λόγους που η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος εκτελεστικού μέλους του ΔΣ της ΚΤΚ κ. Στέλιου Κοιλιάρη, και αν αυτό συνδέεται με γνωμάτευση του νομικού, Αλέκου Μαρκίδη, σχετικά με αντισυνταγματικότητα του διορισμού των δύο εκτελεστικών συμβούλων.

Στην απάντησή του, ο κ. Γεωργιάδης πληροφορεί πως «η μη αντικατάσταση του κ. Κοιλιάρη δεν συνδέεται με γνωμάτευση του νομικού, Αλέκου Μαρκίδη σχετικά με αντισυνταγματικότητα του διορισμού των δύο εκτελεστικών συμβούλων, την οποία το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει στην κατοχή του».

«Η Κυβέρνηση δεν προχώρησε σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, εν αναμονή της αναδιοργάνωσης της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου,» καταλήγει ο ΥΠΟΙΚ.

Σημειώνεται ότι ο Στέλιος Κοιλιάρης αποχώρησε από τη θέση του εκτελεστικού μέλους τον Απρίλιο του 2015. Η χηρεία της θέσης του εκτελεστικού μέλους προκαλεί προβλήματα στην λειτουργία της Επιτροπής Προσωπικού της ΚΤΚ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΤΚ ανέθεσε στον οίκο Roland Berger την διεξαγωγή μελέτης για την αναδιοργάνωση της τραπεζικής εποπτικής αρχής. Ο οίκος παρουσίασε την τελική του έκθεση για αναδιοργάνωση της ΚΤΚ, η οποία εγκρίθηκε από το ΔΣ στις 12 Νοεμβρίου του 2015.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Θέματα παρεμπόδισης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στη συνάντηση ΕΚΚ-ΚΤ της Λετονίας
Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»