Powered by

Το Hard Rock Cafe ανοίγει στην Αγία Νάπα

Τις πόρτες του ετοιμάζεται να ανοίξει το θρυλικό Hard Rock Cafe στην Kύπρο και πιο συγκεκριμένα στην Αγία Νάπα με τη μορφή franchise. Η εταιρεία που φέρνει την αλυσίδα στο νησί μας είναι η Karmia Enterprises Ltd και είναι συνδεδεμένη εταιρεία με τον όμιλο των Fridays στην Κύπρο.

Ήδη έχει εξευρεθεί ο χώρος απέναντι από το Μοναστήρι της Αγίας Νάπας και έχει ξεκινήσει η ανακαίνιση του, ώστε πριν το καλοκαίρι να είναι έτοιμο για λειτουργία.

Πρόκειται για τριώροφο κτίριο, 600 τετραγωνικών μέτρων, ενώ η χαρακτηριστική διακόσμηση της αλυσίδας θα προσαρμόσει το ύφος της στην τοπική κληρονομιά και κουλτούρα.

Το νέο Hard Rock Cafe Αyia Napa φιλοδοξεί να είναι ανοιχτό ολόχρονα ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες όχι μόνο των τουριστών, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και των Κυπρίων επισκεπτών.

Ήδη η εταιρεία αναζητεί τη διευθυντική ομάδα του καταστήματος, ενώ στοχεύει στην εργοδότηση 50 ατόμων.
Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος καλωσόρισε αυτή την επενδυτική κίνηση στην περιοχή, δηλώνοντας πώς η Αγία Νάπα με αυτό τον τρόπο μπαίνει στον χάρτη της αλυσίδας και θα ελκύσει επιπλέον τουρισμό.

Υπενθυμίζεται ότι από άλλους επιχειρηματίες λειτούργησε στη Λευκωσία Hard Rock τον Οκτώβριο του 2012, ωστόσο, παρά την επιτυχία του έβαλε λουκέτο λίγους μήνες αργότερα λόγω διαφωνιών σε επιχειρηματικό επίπεδο. Μάλιστα, πληροφορίες έκαναν λόγο και για νέο κατάστημα στη Λεμεσό. Τελικώς μετά το κλείσιμο του καταστήματος στην πρωτεύουσα κανένας άλλος σχεδιασμός δεν υλοποιήθηκε. Σήμερα το franchise έχει εξασφαλιστεί από άλλους επιχειρηματίες για την Κύπρο και τα νέα βήματα γίνονται από τον κατεξοχήν τουριστικό προορισμό της χώρας, την Αγία Νάπα.

Η εταιρεία Hard Rock International
Για περισσότερο από 43 χρόνια η Hard Rock International (HRI) είναι συνώνυμη με το πνεύμα της ροκ μουσικής, με συνολικά 198 επιχειρήσεις σε 63 χώρες, μεταξύ των οποίων 152 cafes, 21 ξενοδοχεία και 10 καζίνα. Το Hard Rock είναι επίσης γνωστό για τα συλλεκτικά αξεσουάρ του, εμπνευσμένα από τον χώρο της μουσικής βιομηχανίας και της μόδας και τις live συναυλίες. Η εταιρεία κατέχει, διαχειρίζεται ή έχει τη δικαιόχρηση (franchise) των cafes σε εμβληματικές πόλεις όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Σίδνεϊ και το Ντουμπάι.

Ιστορία με αφετηρία το 1971 στο Λονδίνο
Το πρώτο Hard Rock δημιουργήθηκε από τους Peter Morton και Isaac Tigrett στο Λονδίνο το 1971. Η Hard Rock International ξεκίνησε την παγκόσμια επέκτασή της το 1982. Ο Morton άνοιξε το Hard Rock Cafe στο Λος Αντζελες, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Σικάγο και στο Χιούστον. Ο Tigrett άνοιξε χώρους στη Νέα Υόρκη, στο Ντάλας, στη Βοστώνη, στην Ουάσιγκτον, στο Ορλάντο, στο Παρίσι και στο Βερολίνο και στην πορεία πούλησε την επιχείρησή του στη Mecca Leisure. Το 1990 το Rank Group Plc απέκτησε τη Mecca και συνέχισε την επέκταση των δραστηριοτήτων αποκτώντας τη Hard Rock America από τον Peter Morton το 1996 και εξασφαλίζοντας έτσι τον παγκόσμιο έλεγχο της μάρκας. Τον Μάρτιο του 2007 η Seminole Tribe of Florida απέκτησε το Hard Rock International Inc. και άλλους σχετικούς φορείς από το Rank Group Plc για περίπου 965 εκατ. δολάρια.

 

Δειτε Επισης

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τουριστικές επιχειρήσεις-Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το I-STARS
Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
La Plage Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2024
Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα-Οι κινήσεις το φετινό καλοκαίρι
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025
Ο χάρτης των ξενοδοχείων της Κύπρου-Η κατάταξη, η δυναμικότητα, η γεωγραφική κατανομή και η... αδειοδότηση
Άρχισε η διαδικασία ανανέωσης αδειών εγγραφής αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων-Όλες οι πληροφορίες
Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στη καρδιά της Λευκωσίας
Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης: Ανάγκη εκσυγχρονισμού της συλλογικής σύμβασης στη ξενοδοχειακή βιομηχανία