Powered by

Άλλη μια χρονιά με «Μικρές αποδράσεις - Μεγάλες Εμπειρίες»

Εμπλουτισμένο με νέες εκδρομές και ανανεωμένο όσον αφορά στα συμβαλλόμενα ξενοδοχεία και εστιατόρια, αλλά με τις ίδιες τιμές ξεκινάει και φέτος από την 1η Οκτωβρίου ως τον Ιούνιο του 2016 το πρόγραμμα του ΚΟΤ «Μικρές αποδράσεις - Μεγάλες Εμπειρίες» για όλους τους κάτοικους Κύπρου, όπως δήλωσε η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ Αννίτα Δημητριάδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΤ η κ. Δημητριάδου μιλούσε κατά τη διάρκεια γεύματος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

«Για την Κύπρο μας ο τουρισμός αποτελεί ένα από τους κύριους πυλώνες της οικονομίας μας. Μέσα και από τα αποτελέσματα της φετινής χρονιάς αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «οι προσπάθειες όλων μας φαίνεται ότι αποδίδουν, με σταθερούς ρυθμούς, καρπούς. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος που μας πέρασαν ήταν, από πλευράς τουριστικών αφίξεων, οι καλύτεροι δύο μήνες στα ιστορικά του κυπριακού τουρισμού, ενώ οι τουριστικές αφίξεις για την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο μέχρι και τον Αύγουστο αποτελούν ένα ακόμα ρεκόρ στα ιστορικά του κυπριακού τουρισμού».

Παράλληλα, η κ. Δημητριάδου ανακοίνωσε την έναρξη του νέου προγράμματος συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με την ονομασία «Νεαροί πρεσβευτές Τουρισμού».

Σύμφωνα με την ίδια «το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε θέματα ενίσχυσης της τουριστικής συνείδησης καθ’ όλη την σχολική χρονιά με παρουσιάσεις στους μαθητές των τελευταίων τάξεων της δημοτικής εκπαίδευσης».

Ανακοίνωσε επίσης «την έναρξη της νέας φάσης του πολύ επιτυχημένου προγράμματος «Μικρές αποδράσεις - Μεγάλες Εμπειρίες» το οποίο αγκάλιασαν οι Κύπριοι και ξένοι που ζουν μόνιμα στην Κύπρο από το φθινόπωρο του 2008 που ξεκίνησε».

Όπως ανέφερε η αξιωματούχος του ΚΟΤ «το πρόγραμμα συμβάλλει στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού ενώ παράλληλα προωθεί τη γνωριμία των Κυπρίων, και όχι μόνο, με διάφορες γωνιές και προϊόντα της Κύπρου».

«Η νέα φάση του προγράμματος προσφέρει πακέτα διακοπών για τα Σαββατοκύριακα σε ελκυστικές τιμές», είπε, προσθέτοντας ότι «το πρόγραμμα προσφέρει ηλεκτρονικό πρόγραμμα κρατήσεων και συνδυάζει εκδρομές σε περιοχές μοναδικής ομορφιάς».

Η κ. Δημητριάδου ανέφερε ότι «η τελευταία φάση των Μικρών Αποδράσεων ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2015 και έχει παρατηρηθεί θεαματική αύξηση στους συμμετέχοντες σε σχέση με την πρώτη φάση του προγράμματος την περίοδο 2008/2009».

Παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία για την περίοδο 2014/2015 7.558 συμμετείχαν στο πρόγραμμα, εκ των οποίων οι 6.418  εκμεταλλεύτηκαν την εκδρομή της Κυριακής που προσφέρει ο ΚΟΤ.  Συγκριτικά, για την περίοδο 2013/2014 καταγράφηκαν 5.025 συμμετέχοντες, εκ των οποίων 4.269 εκμεταλλεύτηκαν την εκδρομή.

«Το νέο πρόγραμμα αρχίζει την 1η Οκτωβρίου 2015 και διαρκεί μέχρι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου 2016», είπε, προσθέτοντας ότι «το πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί με νέες εκδρομές και έχει ανανεωθεί όσον αφορά στα συμβαλλόμενα ξενοδοχεία και εστιατόρια». Οι τιμές, διαβεβαίωσε, «παρέμειναν οι ίδιες».

Σύμφωνα με την ίδια στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ξενοδοχεία  δύο, τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων καθώς επίσης οργανωμένα διαμερίσματα, τουριστικά χωριά, αγροτουριστικά καταλύματα καθώς και πληθώρα χώρων εστίασης για να διαμορφώσει ο καθένας το δικό του ατομικό πακέτο.

Δειτε Επισης

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τουριστικές επιχειρήσεις-Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το I-STARS
Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
La Plage Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2024
Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα-Οι κινήσεις το φετινό καλοκαίρι
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025
Ο χάρτης των ξενοδοχείων της Κύπρου-Η κατάταξη, η δυναμικότητα, η γεωγραφική κατανομή και η... αδειοδότηση
Άρχισε η διαδικασία ανανέωσης αδειών εγγραφής αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων-Όλες οι πληροφορίες
Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στη καρδιά της Λευκωσίας
Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης: Ανάγκη εκσυγχρονισμού της συλλογικής σύμβασης στη ξενοδοχειακή βιομηχανία