Μ. Δημητριάδης: Απαραίτητη η αναδιάρθρωση του Τμ. Εμπ. Ναυτιλίας

Για 14η φορά πραγματοποιείται το διεθνές συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2015». Το συνέδριο γίνεται κάθε δύο χρόνια και κατατάσσετε ως ένα από τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά συνέδρια στον κόσμο, προσελκύοντας σημαντικούς παράγοντες και προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλιακής σκηνής.

Το φετινό συνέδριο έχει σαν γενικό θέμα Shipping: «Game Change».
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός  Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης ανέφερε, ότι στα πλαίσια της αναβάθμισης και βελτίωσης της κυπριακής ναυτιλίας, κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη η αναδιάρθρωση του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας, για να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και απαιτήσεις της σύγχρονης ναυτιλιακής βιομηχανίας.

«Η αναδιάρθρωση αυτή, η οποία έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται, αφορά όχι μόνο τον τρόπο λειτουργίας του Τμήματος αλλά και τη διοικητική δομή του Τμήματος σκοπεύοντας την ουσιαστική αναβάθμιση της Κυπριακής Ναυτιλίας. Ποιότητα, ευελιξία, άμεση εξυπηρέτηση και αξιοπιστία θα σηματοδοτούν τη νέα εταιρική ταυτότητα του Τμήματος». 

Η εναρκτήρια δεξίωση του συνεδρίου θα γίνει την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Amathus Beach στη Λεμεσό, ενώ το εργασιακό μέρος του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό, στο κέντρο «Κέντρο Ευαγόρας Λανίτης» το τριήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου. 
Την έναρξή των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 09.35 π.μ. 

Ακολούθως διακεκριμένες προσωπικότητες, ανάμεσα στις οποίες ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού κ. Koji Sekimizu, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και στελέχη της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας θα παρουσιάσουν τα πιο πρόσφατα και σημαντικά θέματα που απασχολούν την παγκόσμια ναυτιλία. 

Δειτε Επισης

Στη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αυτή είναι η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιβολή τέλους 5% επί των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Το... τερματίζουν οι Κινέζοι για την πλωτή μονάδα-Οι ισχυρισμοί CMC για το FSRU και ποια η πραγματικότητα
Όλες οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Τρ. Κύπρου-Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά ψήφισμα
Επανεκλογή Τάκη Αράπογλου στην προεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου
Έκπληκτη η ΕΤΥΦΑ, απορρίπτει ισχυρισμούς της κινεζικής CMC: «Δεν θα την ακολουθήσουμε στην παραπλάνηση»
Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
Τράπεζα Κύπρου: Πράσινο από τους μετόχους για το μέρισμα-Οι εκλεγέντες και επανεκλεγέντες στο Δ.Σ.(pics)