BSM: Συμμετέχει στην έκθεση Maritime Cyprus

Με θέμα Shipping: «Game Change» συμμετέχει η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM) στην επικείμενη έκθεση «Maritime Cyprus».

Η συμμετοχή στην έκθεση ναυτιλίας συνάδει χρονικά με την επιτυχία που σημείωσε η εταιρία, αυξάνοντας κατά 20% τα υπό διαχείριση της σκάφη το τελευταίο έτος.

Η αύξηση που παρατηρήθηκε από την BSM, δεν προκάλεσε καμία έκπληξη σε συνάρτηση με την ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία που επιδεικνύει η Κύπρος τον τελευταίο καιρό. Ιδιαίτερα κατά τους τελευταίους έξι μήνες, η χώρα έχει προσελκύσει πολλές εταιρίες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου και ναυτιλιακές εταιρίες, όπως η Ridgebury Tankers, η οποία έχει κάνει αισθητή την  παρουσία της εδώ στην Κύπρο.

Ο Arthur McWhinnie, Διευθύνων Σύμβουλος της BSM Κύπρου, δηλώνει: «Με την ολοένα και πιο ισχυρή στήριξη από Κυβερνητικής πλευράς και τη στέρεη δέσμευση από τους διαχειριστές πλοίων, η ναυτιλία χαρίζει στην Κύπρο μια ηγετική θέση μεταξύ των τριών ηπείρων που βρίσκονται στο κατώφλι της και κυρίως στο ρόλο που διαδραματίζει ως κέντρο διαχείρισης πλοίων".
 
Ο κύριος McWhinnie, ως ενεργό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Κύπρου και της Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος Κύπρου, μοιράζεται τις ιδέες του σχετικά με τη συνεισφορά της BSM στη διαμόρφωση του σκηνικού της ναυτιλίας στην Κύπρο.  «Όντας ο πρώτος πυρήνας στον τομέα της ναυτιλίας στην Κύπρο, η BSM έχει καθιερωθεί όχι μόνον ως μια επιχειρηματική παρουσία στην εν λόγω αγορά από το 1972, αλλά έχει συμβάλει δραστικά στην ανάπτυξη του νησιού ώστε να αποτελεί έναν κύριο κόμβο στη διαχείριση πλοίων τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Το παγκόσμιο δίκτυο μας σε 30 σημεία, παρέχει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα πληροφοριών ανά πάσα ώρα και στιγμή, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στη λειτουργία ενός αποτελεσματικού δικτύου των παγκόσμιων κέντρων διαχείρισης πλοίων». 

Η σημαντικότητα της Κύπρου ως κέντρο κατάρτισης στην Ευρώπη, ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο το 2013, με τα εγκαίνια του νέου, πλήρως ελεγχόμενου Κέντρου Ναυτιλιακής Εκπαίδευσης της BSM στην καρδιά της Λεμεσού, όπου οι δόκιμοι εκπαιδεύονται κάθε χρόνο μέσα σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης, έχοντας τη δυνατότητα να μάθουν και να αναπτύξουν τις ικανότητες τους στο αντικείμενο αυτό.

Η BSM Κύπρου, δεν χρησιμοποιεί μόνον την Κύπρο για το συνολικό της στόλο που αποτελείται από περίπου 95 πλοία αλλά και τη Βενεζουέλα. Το υποκατάστημα της Βενεζουέλας, βρίσκεται σε λειτουργία τα τελευταία 20 χρόνια και γίνονται μελέτες για περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Λατινικής Αμερικής. 

Έχοντας από πολύ παλιά  εξετάσει τη στρατηγική και γεωγραφική θέση της Κύπρου, ως «πύλη» προς την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, η BSM πιστεύει ακράδαντα ότι η ανάπτυξη που παρατηρήθηκε φέτος είναι μια θετική εξέλιξη στην ενίσχυση της συνεχούς στόχευσης της εταιρίας στην παροχή υπηρεσιών ποιοτικής διαχείρισης πλοίων η οποία αντανακλά την εξέχουσα θέση της στη ναυτιλιακή βιομηχανία της Κύπρου.

Ο κύριος McWhinnie προσθέτει, "Ενώ ο αυξανόμενος αριθμός εταιριών που κινούνται προς την Κύπρο αποδεικνύει την ισχυρή οικονομική και γεωγραφική θέση του νησιού, παράλληλα εξυπακούει και την αύξηση της  ανταγωνιστικότητας στο χώρο αυτό.  Είναι λοιπόν, ακόμα μεγαλύτερης ζωτικής σημασίας για την BSM να παραμείνει επί των επάλξεων όσον αφορά  στην ελαχιστοποίηση απώλειας χρόνου, τη διαθεσιμότητα πλοίων και τις υψηλές προδιαγραφές στον τομέα της ασφάλειας". 

Στελέχη της BSM θα χαρούνε να σας συναντήσουν στο περίπτερο αρ. 2, στην έκθεση «Maritime Cyprus» η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 13 και 16 Σεπτεμβρίου 2015, στο Carob Mill στη Λεμεσό. Εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα, σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της BSM και τις  προοπτικές της εταιρίας η οποία κατέχει μια ισχυρή θέση στην Κυπριακή και την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα.  

Ως ένδειξη της εκτίμησης της προς τους πελάτες της, η BSM διοργανώνει εκδήλωση την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015, στο Κέντρο Ναυτιλιακής Εκπαίδευσης, πλησίον της νέας μαρίνας Λεμεσού.

Δειτε Επισης

Συναντήσεις Χατζημανώλη στην Κίνα με στελέχη ναυτιλιακών, ναυλομεσιτικών γραφείων και τραπεζών
Αφροδίτη Ψαρά και Γιώργος Ψαράς: Είναι μεγάλη μας τιμή που έχουμε ξεχωρίσει σε αυτόν τον τομέα (vid)
Επίσημη παρουσίαση του Δείκτη Χρηματοοικονομικής Ευημερίας
Professional Services: Η νέα γενιά καταθέτει οράματα, φιλοδοξίες και προβληματισμούς
Σοφία Βορκά: Αποτέλεσμα καθημερινής εργασίας για μια βιώσιμη ζωή στο σπίτι η βράβευση της IKEA (vid)
Προς πώληση έργα του Sovereign Art Foundation Student Prize Cyprus 2024
Διάκριση Δήμου Αγλαντζιάς για το πρόγραμμα της Coca-Cola στην Κύπρο «Zero Drop-Aποστολή Νερό»
Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή