Microsoft Imagine Cup: Νικήτρια βραζιλιάνικη ομάδα

Με στόχο να εμπνεύσει και προκαλέσει φοιτητές από όλο τον κόσμο να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να χτίσουν ισχυρές ομάδες και να φέρουν εις πέρας τεχνολογικά concepts από τη σύλληψη της ιδέας έως και την ολοκλήρωση, το Microsoft Imagine Cup έχει ολοκληρωθεί για ακόμη μια χρονιά με νικητή την ομάδα eFitFashion.

Στον τελικό της 13ης διοργάνωσης του φοιτητικού διαγωνισμού startup -κατά την οποία το GoldNews ήταν παρόν και κατέγραφε κάθε λεπτομέρια– συμμετείχαν συνολικά 33 ομάδες φοιτητών στην πανεπιστημιούπολη της Microsoft στο Σιάτλ, Ουάσιγκτον, όπου παρουσίασαν τα μοναδικά έργα τους και διαγωνίστηκαν για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Πρωταθλητής στέφθηκε η βραζιλιάνικη ομάδα eFitFashion με τον τίτλο να απονέμεται από τον CEO της Microsoft Σάτια Ναντέλα την Παρασκευή, 31 Ιουλίου κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής και με την παρουσία πέντε χιλιάδων φοιτητών, κριτών, διεθνείς δημοσιογράφων, συνεργατών και υπαλλήλων της Microsoft.

Η ομάδα eFitFashion με το project, «Ρούχα για μένα», είναι μια αγορά για τα ρούχα προσαρμοσμένα με βάση τις μοναδικές αναλογίες του σώματος ενός ατόμου και το σχήμα. Ως νικητές του Imagine Cup, η ομάδα κέρδισε 50 χιλιάδες δολάρια, είσοδο σε ένα επιταχυντή εταιριών startup, και κατ 'ιδίαν συνάντηση με τον Σάτια Ναντέλα.


Η κυπριακή ομάδα: S.E.C.S.
Η ομάδα SmartEcologicalCultivationSystem (SECS) του Πανεπιστημίου Frederick ήταν μεταξύ των 33 ομάδων που συμμετείχαν στον τελικό του Microsoft Imagine Cup. Η κυπριακή ομάδα αποτελείτο από τους μαθητές Ιάσονα Ιάσονος, Κατερίνα Προδρόμου, Πέτρο Χατζηχριστοδούλου και Θεόδωρο Άχχα, με μέντορα τον Χριστόφορο Κρονή.

Τα μέλη της ομάδας έχουν ενώσει τις γνώσεις των μελών της, ώστε να δημιουργήσουν ένα ευφυές σύστημα για τη γεωργική παραγωγή. Το προϊόν τους εξασφαλίζει την αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα παρέχει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων στους αγρότες και τους προσφέρει πλήρη απομακρυσμένο έλεγχο των καλλιεργειών μέσω εφαρμογής για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.

Η απόλυτα καινοτόμος ιδέα και η τεχνολογική επιτυχία του SECS οδήγησε την κυπριακή ομάδα στο να προκριθεί στους τελικούς του Imagine Cup της Microsoft, στην κατηγορία «Παγκόσμια Ιθαγένεια», ξεπερνώντας 150 ομάδες από 65 χώρες κατά τη διάρκεια των ημιτελικών στον παγκόσμιο τελικό.

«Αισθανόμαστε όλοι περήφανοι για την έντονη προσπάθεια που έκανε όλη η ομάδα στο Microsoft Imagine Cup, γνωρίζοντας ότι αντιπροσώπευσαν την Κύπρο όσο καλύτερα μπορούσαν", δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft Κύπρου, Γιάννης Σταυρινίδης. «Η εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού τους έχει δώσει μια μεγαλύτερη εκτίμηση για το τι αναμένεται από μια εταιρεία startup, από τα πρώτα στάδια της ανάπτυξης μέχρι τη δημιουργία και παρουσίασης του προϊόντος τους», πρόσθεσε.

H ελληνική ομάδα: Prognosis
Έχοντας δημιουργήσει ένα project το οποίο αφορά μια εκφυλιστική διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος που επηρεάζει περίπου 1,2 εκατομμύρια άτομα μόνο στην Ευρώπη, η ομάδα των φοιτητών στην Ελλάδα σάρωσε συνολικά δύο βραβεία στον τελικό.

Το project με τίτλο Prognosis προτείνει μια έξυπνη τεχνολογική προσέγγιση για την ανίχνευση των πρώιμων συμπτωμάτων της νόσου Πάρκινσον, την έγκαιρη παρέμβαση στην καθημερινή ζωή των ηλικιωμένων ενηλίκων, η προώθηση της ενεργού και υγιούς γήρανσης με την εισαγωγή νέων εργαλείων αυτοδιαχείρισης για την υγεία μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργατικής φροντίδας με τους επαγγελματίες της υγείας.

Μετά την παρουσίαση του έργου τους ενώπιον των κριτών και σε βάθος ανάλυση των τεχνικών ιδιαιτεροτήτων που υιοθετεί, η ομάδα - αποτελούμενη από τους μαθητές Δέσποινα Ευθυμιάδου, η Βασιλική Μπίκια, ο Δημήτρης Ιακωβάκης, ο Κωνσταντίνος Μαυροδής και  μέντορας τους τον Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη- κέρδισε την τρίτη θέση στην κατηγορία Παγκοσμία Ιθαγένεια και πήρε το νεοσύστατο βραβείο της «Ικανότητας».

«Η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό ήταν σημαντική εκπαιδευτικά και δημιουργική δίνοντας μας πολλές εμπειρίες που θα θυμόμαστε για μια ζωή. Είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε και να συνομιλήσουμε με τους εμπειρογνώμονες στον τομέα οι οποίοι μας έδωσαν εποικοδομητική ανατροφοδότηση και συμβουλές που μπορούμε να ενσωματώσουμε στην λύση μας», δήλωσε η Βίκυ Μπίκια, ένα από τα τέσσερα μέλη της ομάδας των φοιτητών.

Δειτε Επισης

Ο όρος «ψηφιακή πολιτότητα» και η «Σύνοδος για την Συμμετοχική Ψηφιακή Πολιτότητα»
PLATX: Μνημόνιο συνεργασίας με e& Egypt-Πού θα εστιάσει και τι υπογραμμίζει η συγκεκριμένη κίνηση
Το IN Business TV στο μεγάλο τεχνολογικό γεγονός Huawei Connect 2024 στο Παρίσι (video & pics)
AWS: Οι δυνατότητες του cloud, η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη και η επένδυση μεγατόνων στις ΑΠΕ
Human Centric: Αξιοποίηση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης σε καινοτόμα προγράμματα κατάρτισης
Πώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός λειτουργεί προς όφελος της επιχείρησής σας
Στις εγκαταστάσεις της Dynamic Works ο Επικεφαλής Επιστήμονας
Primetel Business Networking Event: Ο έμπιστος συνεργάτης της σύγχρονης κυπριακής επιχείρησης (video)
Στο διεθνές συνέδριο για θέματα τεχνολογίας «Tallinn Digital Summit» ο Ν. Δαμιανού-Σειρά επαφών στην Εσθονία
Παρουσίασε σε «Διπλωματικό Σαλόνι» στο Ισραήλ το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας της Κύπρου ο Σκουρίδης