Χούρικαν: Πολύ διαφορετική η Κύπρος από την Ελλάδα

Στο διεθνές οικονομικό δίκτυο Bloomberg μίλησε ο CEO της Τράπεζας Κύπρου, Τζον Χούρικαν, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι πολύ διαφορετική από την Ελλάδα, πίστωσε την κυπριακή κυβέρνηση για όσα πέτυχε σε μικρό χρονικό διάστημα ενώ σημείωσε ότι στην Ελλάδα πρέπει να παρθούν δραστικές αποφάσεις που να πείσουν τον κόσμο.

Πιο ειδικά και αναφερόμενος στα capital controls ο Τζον Χούρικαν τόνισε: «Τα περιοριστικά επιβάλλονται μέχρι να επέλθει η σταθερότητα και η αισιοδοξία, ωστόσο, το θέμα αυτή τη στιγμή είναι πώς αυτά θα επιτευχθούν στην Ελλάδα. Στην Κύπρο ήρθησαν πολύ νωρίτερα απ’ ότι συνέβη σε άλλες προπτώσεις διεθνώς».

Μάλιστα, ο κ. Χούρικαν επεσήμανε: «Βέβαια στην Κύπρο έγιναν πολλά και υπήρξε πολλή βούληση από πλευράς κυβέρνησης και έγιναν μεγάλα βήματα σε μικρό χρονικό διάστημα προκειμένου να έχει αποκατασταθεί η σταθερότητα. Η περίπτωση στην Ελλάδα είναι πολύ διαφορετική. Υπάρχει κοινή γλώσσα και κουλτούρα αλλά τα άλλα δεδομένα όπως η πολιτική, τα μέτρα ή το νομικό καθεστώς είναι σαφώς διαφορετικά στην Κύπρο σε σχέση με την Ελλάδα».

«Είναι σημαντικό να πάρεις αποφάσεις αυτή τη στιγμή που να δείχνουν ότι υπάρχει αποφασιστικότητα και βούληση για πραγματικές λύσεις, που να κάνουν τον κόσμο να νιώσει ότι όντως κάτι μπορεί να γίνει» τόνισε καταληκτικά  Τζον Χούρικαν, ερωτηθείς για το ποια συμβουλή θα έδινε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

 

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP