Ζημιές στη Δήμητρα λόγω Ελληνικής

Ζημιές καταγράφει η επενδυτική Δήμητρα σε αντίθεση με κέρδη που παρουσίαζε την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Όπως αναφέρει, η ζημιά προκύπτει από το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων του Συγκροτήματος και συγκεκριμένα από τις επενδύσεις σε τίτλους στο ΧΑΚ και κυρίως από την επένδυση στην Ελληνική Τράπεζα. 

Σύμφωνα με την ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της περιόδου από 1η Ιανουαρίου 2015 μέχρι 16 Μαΐου 2015, η εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία με βάση την οποία το οφειλόμενο ποσό από τη μη συνδεδεμένη εταιρεία ύψους €2,2 εκ. για το οποίο είχε γίνει πρόβλεψη σε προηγούμενες περιόδους, αποπληρώθηκε με την καταβολή προς την εταιρεία μετρητών και ακινήτων συνολικής αξίας €2,5 εκ. Από τη συναλλαγή αναγνωρίστηκαν στα αποτελέσματα της εταιρείας κέρδη €2,3 εκ. 

Αναφορικά με τις προοπτικές για το υπόλοιπο του 2015, αναφέρεται ότι η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση επηρεάζει σημαντικά τις χρηματαγορές, τον τομέα ανάπτυξης γης και ακινήτων και γενικά όλους τους τομείς της οικονομίας. Τονίζει παράλληλα ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο, με την αβεβαιότητα που επικρατεί στον τραπεζικό σύστημα και στην οικονομία γενικότερα, αναμένεται να επηρεάσουν τα μελλοντικά οικονομικά αποτελέσματα και τη χρηματοοικονομική θέση του συγκροτήματος σε βαθμό που δεν μπορεί να προσδιοριστεί. «Το βάθος και η διάρκεια της οικονομικής κρίσης δεν είναι δυνατό να προβλεφθούν», αναφέρεται «έτσι το ΔΣ, κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες, δεν είναι σε θέση να διατυπώσει ασφαλή πρόβλεψη για τα αποτελέσματα του 2015, τα οποία θα εξαρτηθούν από την πορεία των χρηματιστηριακών δεικτών στην Κύπρο και στο εξωτερικό καθώς επίσης και από την πορεία των κτηματαγορών στις χώρες στις οποίες το συγκρότημα έχει επενδύσει σε ακίνητα». 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Αυτή είναι η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιβολή τέλους 5% επί των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Το... τερματίζουν οι Κινέζοι για την πλωτή μονάδα-Οι ισχυρισμοί CMC για το FSRU και ποια η πραγματικότητα
Όλες οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Τρ. Κύπρου-Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά ψήφισμα
Επανεκλογή Τάκη Αράπογλου στην προεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου
Έκπληκτη η ΕΤΥΦΑ, απορρίπτει ισχυρισμούς της κινεζικής CMC: «Δεν θα την ακολουθήσουμε στην παραπλάνηση»
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
Τράπεζα Κύπρου: Πράσινο από τους μετόχους για το μέρισμα-Οι εκλεγέντες και επανεκλεγέντες στο Δ.Σ.(pics)
Τ. Αράπογλου: Σε θέση για βιώσιμη κερδοφορία και μετά την επιστροφή των επιτοκίων σε πτωτική τάση η Τρ. Κύπρου