Παγκ. Ημέρα Τηλεπικοινωνιών: Η Cyta πρωτοπορεί στο οικοσύστημα καινοτομίας στην Κύπρο

Η φετινή επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών είναι αφιερωμένη στην Καινοτομία (Telecommunications and ICTs: Drivers of innovation), τομέας στον οποίο η Cyta έχει σημαντική δράση, γεγονός που την έχει καταστήσει σημαντικό συντελεστή του οικοσυστήματος Καινοτομίας της Κύπρου. 

Τιμώντας, κάθε χρόνο στις 17 Μαΐου, τη μέρα ίδρυσης της Παγκόσμιας Τηλεγραφικής Ένωσης (που σήμερα ονομάζεται Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών - ITU – International Telecommunication Union), πριν από 150 χρόνια, προτάσσει την καινοτομία, ως ένα από τους βασικούς στρατηγικούς της πυλώνες, εστιάζοντας σε δύο τομείς:

•    Τη δημιουργία και το λανσάρισμα στην αγορά, διαχρονικά, καινοτόμων  υπηρεσιών και λύσεων, οι οποίες ικανοποιούν τις ανάγκες των οικιακών πελατών και των επιχειρήσεων, για βελτίωση της ποιότητας ζωής και αύξηση της παραγωγικότητάς τους. Λύσεις, που αγγίζουν κάθε τομέα της κοινωνίας όπως την υγεία, την παιδία, την οικονομία, καθώς και  την επαγγελματική και προσωπική επικοινωνία. Ολοκληρωμένες λύσεις με τεχνολογία αιχμής, ποιότητα και προσιτές τιμές, όπως οι υπηρεσίες Cloud, τα προγράμματα RED της Cytamobile-Vodafone, κ.λπ. 

•    Τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, επιχειρηματικούς αγγέλους, πανεπιστήμια και επενδυτές, για τη δημιουργία του οικοσυστήματος Καινοτομίας. Με τον τρόπο αυτό στηρίζει έμπρακτα τη μετατροπή αξιόλογων επιχειρηματικών προτάσεων σε νεοφυείς εταιρείες (start-ups), τροφοδοτώντας, έτσι, το αναπτυξιακό μέλλον, τόσο των εμπλεκομένων οργανισμών, όσο και του τόπου γενικότερα. 

Παράλληλα, διενεργεί μελέτες για υιοθέτηση πρωτοπόρων ιδεών, όπως είναι η Ενδοεπιχειρηματικότητα. Ο όρος ενδοεπιχειρηματικότητα (intrapreneurship) είναι σχετικά νέος και αφορά τις ευκαιρίες που προσφέρονται στα άτομα που βρίσκονται μέσα σε ένα μεγάλο και εδραιωμένο οργανισμό,  για να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, οι οποίες, στη συνέχεια,  να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα μετατροπής τους σε νεοφυείς εταιρίες. 

Η Cyta, είναι συνώνυμη με την τεχνολογία και την ανάπτυξη και θα συνεχίσει να τρέχει  με τις ίδιες ταχύτητες που τρέχουν οι εξελίξεις στον τομέα της, παρέχοντας  στους Κύπριους πολίτες τις ίδιες υπηρεσίες και προϊόντα που απολαμβάνουν οι πολίτες των αναπτυγμένων χωρών του κόσμου, συμβάλλοντας, έτσι, στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας. 

Δειτε Επισης

Η Cyta Business παρουσίασε το δίκτυο NarrowBand-IoT-Οι νέες δυνατότητες που φέρνει
Στη Ρώμη για προώθηση της Ψηφιακής Καινοτομίας στη Μεσόγειο ο Δημήτρης Σκουρίδης
Γιατί η «data-centric» προσέγγιση κυβερνοασφάλειας μετασχηματίζει επιχειρήσεις
Δ. Ζαφειριάδης: H εσφαλμένη εκτίμηση οργανισμών που θα τους στοιχίσει... ακριβά
S. Štucl προς επιχειρήσεις: Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε ανθεκτικότητα και αλλαγή
Εκδήλωση της IBM για τους εμπορικούς της συνεργάτες-Παρουσιάστηκαν οι στρατηγικές κατευθύνσεις της εταιρείας
Ι. Σολωμάκος: Πώς προχωράμε με ασφαλή τεχνητή νοημοσύνη στον ευφυή κόσμο
S. Nagoor: Μηδενική εμπιστοσύνη στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Χρίστος Γιακουμή: Οι κρίσιμες υποδομές αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη ως σύμμαχό τους
Α. Χατζηπαπάς: Σοβαρές συνέπειες για τις εταιρείες αν δεν διαχειριστούν εσωτερικούς κινδύνους κυβερνοεπιθέσεων