powered by

Νέα τραπεζική δύναμη-Έπεσαν υπογραφές για τη συμφωνία πώλησης της AstroΒank στον Όμιλο Alpha Bank

Η AstroBank ανακοίνωσε την υπογραφή της συμφωνίας για πώληση κατ’ ουσία του συνόλου των τραπεζικών στοιχείων ενεργητικού και υποχρεώσεων της Τράπεζας, περιλαμβανομένης και της μεταφοράς του προσωπικού της στην Alpha Bank Κύπρου.

Με την ενσωμάτωση των εργασιών της AstroBank στον Όμιλο της Alpha Bank ενισχύεται σημαντικά η στρατηγική παρουσία του Ομίλου στην Κύπρο.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του τέταρτου τριμήνου του 2025 και κατόπιν των απαιτούμενων εποπτικών εγκρίσεων, η Alpha Bank Κύπρου θα αναδειχθεί ως η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.

Η εξαγορά διανοίγει νέους ορίζοντες για τους εργαζόμενους, αλλά και τους πελάτες της AstroBank, μέσω του διεθνούς δικτύου της Alpha Bank που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και πλέον καταξιωμένους τραπεζικούς ομίλους στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η συμφωνία αποτελεί αναγνώριση της σταθερής αναπτυξιακής πορείας της AstroBank τα τελευταία τέσσερα χρόνια, υπό την καθοδήγηση του Διευθύνοντος Σύμβουλου κ. Αριστείδη Βουράκη και της ομάδας του, ενώ αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη στην κυπριακή οικονομία και το τραπεζικό της σύστημα.

Ο κ. Βουράκης δήλωσε σχετικά: «Η υπογραφή της συμφωνίας αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την AstroBank, τους ανθρώπους της, και την κυπριακή οικονομία γενικότερα.

Η συμφωνία δημιουργεί έναν ισχυρό τραπεζικό οργανισμό, ικανό να ανταποκριθεί με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις ανάγκες της αγοράς και να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

Η διευρυμένη τράπεζα θα διαθέτει αυξημένη χρηματοδοτική ικανότητα, διευρυμένο δίκτυο και τεχνογνωσία, και θα είναι σε θέση να προσφέρει σύγχρονες, ανταγωνιστικές και αξιόπιστες υπηρεσίες προς ιδιώτες και επιχειρήσεις».

Δειτε Επισης

Η ΕΚΤ ίσως τερματίσει το QE τον Δεκέμβριο και όχι τον Σεπτέμβριο-Πώς θα αντιδράσουν οι αγορές
Νέες προθεσμιακές καταθέσεις από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου)-Η διάρκεια και το επιτόκια
Θωρακισμένο το χρηματοοικονομικό σύστημα, αλλά απαιτείται εγρήγορση-Παραμένει ανθεκτική η κυπριακή οικονομία
Οριακή μείωση στο δείκτη ΜΕΧ και αύξηση κάλυψης με προβλέψεις στο τέλος Μαρτίου
Μειωμένη κατά €82 εκατ. η κερδοφορία των τραπεζών το πρώτο τρίμηνο-Αυξημένα κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία
Διαγωνισμός σχεδίου της ΕΚΤ για μελλοντικά τραπεζογραμμάτια ευρώ...Τα πιθανά θέματα και σε ποιους απευθύνεται
Κάτω από 4% το ποσοστό της Wellington στην Τράπεζα Κύπρου
ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Καθοριστικό βήμα ο νόμος για τους εγκλωβισμένους αγοραστές
Διασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες της η Τρ. Κύπρου-Ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Ελληνικές τράπεζες: Τι θα καταγράψει το δεύτερο τρίμηνο-Πιθανές προβλέψεις για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο