EBRD: Ποια τα πλάνα της για την Κύπρο

Ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και το περιοδικό Gold διοργανώνουν το 5ο Nicosia Economic Congress, την Πέμπτη 21 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Hilton Park. Διακεκριμένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν θέματα που αφορούν στις προοπτικές και το μέλλον της κυπριακής οικονομίας. Θα αποκαλύψουν σημαντικές εξελίξεις για το αναπτυξιακό μοντέλο, την πρόοδο των αποκρατικοποιήσεων, τις προκλήσεις και την προσπάθεια για έξοδο από την κρίση.

Το Nicosia Economic Congress θα φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, τον Deputy Director, Country Strategy and Policy της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), Dr Peter Sanfey. Ο δρ Sanfey κατέχει πολυετή πείρα στις οικονομικές εξελίξεις και μεταρρυθμίσεις σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Δραστηριοποιείται στην έρευνα και τις δημοσιεύσεις για θέματα που καλύπτουν ολόκληρη την περιοχή μετάβασης. Είναι ακαδημαϊκός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενώ έχει δημοσιεύσει ευρέως σε ακαδημαϊκά περιοδικά.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι έπειτα από την επένδυση των 108 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει κάνει η EBRD στην Τράπεζα Κύπρου, ο Peter Sanfey είναι σε θέση να παραθέσει στο συνέδριο τις απόψεις του για το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τα πλάνα της EBRD για τη χώρα. Συγκεκριμένα αναφέρει οτι η επένδυση αυτή είναι πολύ σημαντική, επειδή βοηθά στην αποκατάσταση, όχι μόνο της Τράπεζας Κύπρου, αλλά κι όλου του τραπεζικού τομέα στο νησί. Η ομιλία του στο 5ο Nicosia Economic Congress θα επικεντρωθεί στην άποψη της EBRD για τις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές για την Κύπρο και τους κυριότερους εμπορικούς συνεργάτες της. Ο δρ Sanfey θα παρουσιάσει επίσης την έκθεση της EBRD - Regional Economic Prospects, η οποία θα ενημερωθεί αυτό τον μήνα και θα περιλαμβάνει τις νέες προβλέψεις για όλες τις χώρες δράσης της, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. 

Το συνέδριο απευθύνεται σε μέλη του ΣΕΛΚ, CEOs και CFOs των επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της οικονομίας, ανώτατα διευθυντικά στελέχη, επαγγελματίες λογιστές, πολιτειακούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, ηγέτες της βιομηχανίας και γενικά σε υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. 

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες 

Οργανωτές: Περιοδικό Gold και Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου. Κύριος Χορηγός: Alpha Bank Cyprus Ltd. Χορηγοί: KPMG Limited και TFI Markets. Χορηγοί Επικοινωνίας: Goldnews.com.cy, Εκδοτικός Οίκος Δίας και Τηλεόραση Sigma. Συντονισμός: IMH 

Για περισσότερες πληροφορίες, κόστος συμμετοχής και εγγραφές επικοινωνήστε: Τηλ.: 22505555, e-mail: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com 

Δειτε Επισης

Νέα στάση για το Waste Wisely Cyprus: Από τις υπεραγορές στο Fork Food Market
ΙδΕΚ: Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για κοινά έργα Ε&Κ μεταξύ Κύπρου, Ιαπωνίας και ευρωπαϊκών χωρών
Το μέλλον των κυπριακών νομικών εταιρειών και παρόχων υπηρεσιών
Ενημερωτικές ημερίδες ΣΕΛΚ για τα μέλη του-Οι εξελίξεις στον χώρο του επαγγέλματος
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το OPAP Nicosia 3x3
Μάριος Σκανδάλης: Οι σημαντικές θεσμικές αλλαγές για τις οποίες πρωτοστάτησε το Cyprus Integrity Forum
Εδραίωση CPMA σε θέματα μισθοδοσίας, εργασιακά, φορολογικά και ανθρώπινου δυναμικού
Πάνω από 3.000 επιχειρήσεις αναπτύχθηκαν με τη Wolt στην Κύπρο το 2023
ΤΕΠΑΚ: Διοργάνωσε με επιτύχια νοσηλευτική ημερίδα με θέμα «Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι…»
Το Waste Wisely Cyprus στις υπεραγορές Αλφαμέγα