Εκπαιδευτική ημερίδα αφιερωμένη στο δάσος από την ΚΕΑΝ

Στα πλαίσια του Διεθνούς Προγράμματος «ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ -LEAF», πραγματοποιήθηκε την στο εργοστάσιο της ΚΕΑΝ εκπαιδευτική ημερίδα με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με τα δάση. Την ημερίδα διοργάνωσε η εταιρεία ΚΕΑΝ μέσω του προγράμματος «Η ΚΕΑΝΙΤΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ», σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση CYMEPA, το Τμήμα Δασών και τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. 

«Η εκδήλωση είχε εξαιρετική επιτυχία αφού τα 200 παιδιά από τα 8 Δημοτικά Σχολεία τα οποία συμμετέχουν στο  Πρόγραμμα «ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ -LEAF» αλλά και οι εκπαιδευτικοί  επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό τόσο για τους ευχάριστους χώρους με τους διαδραστικούς σταθμούς, όσο και για τη φιλοξενία στο εργοστάσιο ΚΕΑΝ αλλά κυρίως γιατί τους δόθηκε η δυνατότητα να αποκτήσουν νέες γνώσεις και εμπειρίες, με ένα εναλλακτικό τρόπο και μέσα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον», αναφέρει σχετική ανακοίνωση. 

Η εκδήλωση περιλάμβανε 4 διαδραστικούς σταθμούς που αφορούσαν τα Δάση, τη χλωρίδα και τηv πανίδα, όπου τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν κάθε σταθμό  και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά το θέμα.

Η διευθύντρια Μάρκετινγκ της ΚΕΑΝ, κυρία Εύη Παπαδοπούλου, επισήμανε ότι «Το Διεθνές πρόγραμμα LEAF «Μαθαίνω για τα Δάση» δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα δάση μας  και να δείξουν τον  απαραίτητο σεβασμό προς τη φύση».  Επίσης τόνισε ότι η  ΚΕΑΝΙΤΑ στηρίζει την αειφόρο ανάπτυξη γιατί τα προϊόντα της  προέρχονται  από  τις  πρώτες ύλες της Φύσης – και, μέσα από το μακροχρόνιο της πρόγραμμα «Η ΚΕΑΝΙΤΑ σκέφτεται πράσινα», θα συνεχίσει να εμπνέει και να συμβάλλει στην  ευαισθητοποίηση των παιδιών  ώστε  να κατανοήσουν τη σημασία της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Τέλος, ευχαρίστησε τη CYMEPA για την άψογη συνεργασία και οργάνωση, το Τμήμα Δασών για τη συμμετοχή του, καθώς επίσης και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τη σημαντική στήριξή  του.

Δειτε Επισης

Ομαδική έκθεση «Metamorphosis» στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο
Ελληνική Τράπεζα και PwC Cyprus γιόρτασαν τη γυναίκα στη Διπλωματία στην αυλή του Hamam Omeye (pics)
Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου στο American Medical Center-Μάγεψε ασθενείς και προσωπικό(pics)
«Λύμπια Καλοκαίρι 2024» powered by Epic... Ένα Epic μουσικό καλοκαίρι ξεκινάει με υπέροχες συναυλίες
Le Sundeck Robuchon: Το εντυπωσιακό Grand Opening Summer Party
Μαγευτικές καλοκαιρινές βραδιές κινηματογράφου στη Lidl Food Academy
Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού