30 χωριά, 30 επιχειρηματικές ιστορίες που μας άγγιξαν

Τα μεγάλα πράγματα συχνά ξεκινούν από κάτι μικρό. Από μια ιδέα, ίσως, μια εισήγηση ή μια σκέψη, που όταν ολοκληρωθεί, μπορεί και να αποδειχθεί συναρπαστικά τεράστια! Κάπως έτσι εξελίχθηκε και το υπέροχο οδοιπορικό μας στην κυπριακή ύπαιθρο και τις επιχειρήσεις της.                                                              

Μια ιδέα να προβάλουμε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα χωριά της Κύπρου οδήγησε στη χαρτογράφηση, τρόπον τινά, της ελεύθερης Κύπρου από άκρη σε άκρη και στην παρουσίαση 30 συνολικά επιχειρήσεων σε 30 διαφορετικά χωριά.  Ένα οδοιπορικό που κράτησε τρεις ολόκληρους μήνες και πραγματοποιήθηκε με πολύ κόπο, αμέτρητα χιλιόμετρα, πολλά τηλεφωνήματα, αλλά και μεγάλο ενθουσιασμό για τα όσα ανακαλύπταμε, τους ανθρώπους που συναντούσαμε και τις επιχειρηματικές ιστορίες που μας διηγήθηκαν. Άλλωστε, ποτέ τα εύκολα δεν ήταν αρκετά για το ΙΝ Βusiness.

Έτσι, με πολλή περηφάνια παρουσιάζουμε σε αυτό το τεύχος τις ιστορίες του Τάσου Αναστασίου από την Περιστερώνα, του Γεώργιου Χριστοφή και του Θεόφιλου Μιλτιάδη από τον Ασκά, της Κούλας Μαραγκού από το Ποτάμι, του Άντρου Ερωτοκρίτου από την Αναφωτία, του Νέστωρα Μιχαήλ από τη Γιόλου και άλλων πολλών. Χάρη σ’ αυτούς η κυπριακή ύπαιθρος είναι σήμερα σαφώς πιο πλούσια επιχειρηματικά. Από εστιατόρια μέχρι φούρνους και από φάρμες μέχρι βιομηχανίες σοκολάτας ή παραδοσιακών κυπριακών ειδών, το οδοιπορικό μας αποκάλυψε τόσο την πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα των χωριών μας όσο και τον ζήλο και την αφοσίωση των ανθρώπων αυτών που παρέμειναν στην ύπαιθρο είτε από επιλογή είτε από ανάγκη, εκπροσωπώντας το κυπριακό επιχειρείν επάξια και δημιουργικά. 

Μέσα από το θέμα αυτό οδηγηθήκαμε κι εμείς στην ύπαιθρο, όπου ανακαλύψαμε ξανά ή για πρώτη φορά σε κάποιες περιπτώσεις τόσο την ομορφιά και την αγνότητά της όσο και το ιδιαίτερο επιχειρηματικό δαιμόνιο των ανθρώπων της. 

Μιλήσαμε με ανθρώπους που έστησαν σε αρκετές περιπτώσεις οι ίδιοι τις επιχειρήσεις τους, ανθρώπους που εργάζονται εκεί και τις συντηρούν οι ίδιοι, ανθρώπους που είναι μεν επιχειρηματίες, αλλά οι πελάτες τους αποκαλούν απλώς «κύριε Στέλιο», ανθρώπους αυτοδημιούργητους που έχουν καταφέρει, σε κάποιες περιπτώσεις, να ξεπεράσουν τις όποιες προσδοκίες.

Το οδοιπορικό αυτό μας έκανε να σκεφτούμε την απεραντοσύνη του επιχειρηματικού πνεύματος του Κύπριου που ψάχνεται, δεν εφησυχάζει και μπορεί ακόμα και σε ένα χωριό των 300 κατοίκων να δημιουργήσει και να ξεπεράσει τα σύνορα της Κύπρου. 

Διαβάστε όλη την περιδιάβασή μας στην επιχειρηματική ύπαιθρο στο ΙΝ Business που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Δειτε Επισης

American Medical Center: Τα 25 χρόνια καινοτομίας, τα σχέδια για επέκταση και η δέσμευση των ιδρυτών του
Η 33η εκστρατεία ενημέρωσης και οικονομικής ενίσχυσης ΠΑΣΥΚΑΦ-Ο στόχος και πώς μπορούν να γίνονται εισφορές
Ο όμιλος ΧΜ χορηγός της πρώτης Έδρας στο αντικείμενο της τεχνητής νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
ΕΑΣ: Τερματισμός άδειας παροχής υπηρεσιών στοιχήματος κλάσης Β της PARI-TECH (CY)
Altius Insurance: Επιταγή 14,000 ευρώ στο ίδρυμα «Μικροί Ήρωες» για ενίσχυση του έργου του
Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της PadelPro στη Λευκωσία-Άνοιξαν και επίσημα τις πόρτες τους στο κοινό(pics)
CNP Ασφαλιστική: Τέταρτη διάλεξη για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία
Στους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου ο Καθηγητής Σ. Μιχαηλίδης του Κέντρου Αριστείας «Ερατοσθένης»
ΙΚΥΚ: Υποτροφίες σε Κύπριες για σπουδες στη ναυτιλία, την καινοτομία και την τεχνολογία
Στον β’ πόλο ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ ξεναγήθηκε η Υπουργός Παιδείας-Ενημερώθηκε για τα εν εξελίξει έργα