«Θίγονται τα συμφέροντα κομμάτων και κομματαρχών»

Υπέρ της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη μίλησε στην μεσημεριανή εκπομπή του ΡΙΚ, ο σύζυγος της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας και νομικός Ανδρέας Γιωρκάτζης.

Τόνισε ότι δεν πολεμάται ο ίδιος αλλά η Διοικήτρια, η οποία και ως Γενική Ελέγκτρια ίσως έθιξε τα συμφέροντα κάποιων επειδή ανέδειξε τα κακώς κείμενα. «Είναι τα συμφέροντα κομμάτων, πολιτικών ή κομματαρχών που πιέζουν σε παραίτηση την κα. Γιωρκάτζη. Δείτε τα συμφέροντα για ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου, δείτε ποιοι ήθελαν να μείνουν στην τράπεζα, δείτε ποια συμβούλια αποχώρησαν» τόνισε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Γιωρκάτζης.

«Αυτοί που διέλυσαν τον τόπο, αυτοί που ενίσχυσαν τη Λαϊκή, αυτοί που έκλεισε τελικά τη Λαίκή κρίνουν σήμερα τη Χρυστάλλα Γιωρκάτζη. Είσαστε κι εσείς (εννοεί τον δημοσιογράφο) θεατής σε μια παρωδία για δήθεν σύγκρουση συμφερόντων» υπογράμμισε ακόμη ο κ. Γιωρκάτζης.

Παράλληλα, ο Ανδρέας Γιωρκάτζης τόνισε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λογικά γνώριζε για τη σύγκρουση συμφερόντων, αφού η εφημερίδα Χαραυγή πριν η κα. Γιωρκάτζη διοριστεί ως Διοικήτρια έγραψε για τη θέση που θα αναλάμβανε ενώ έγραψε πως ο σύζυγός της είναι ο νομικός του Ανδρέα Βγενόπουλου. "Άρα πώς είναι δυνατόν να μην γνώριζε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας".

Δειτε Επισης

«Απαραίτητη η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας»
Μαρία Παναγιώτου: Η Κύπρος υλοποίησε πολιτικές για πιο βιώσιμη αγροτική οικονομία
Γιάννης Παναγιώτου: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων
Νίκος Χριστοδουλίδης: Διαχρονικά υψηλό το αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων
Ο ΚΟΑΠ στηρίζει την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα»
Στο 7% μέχρι Μάρτιο η υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών
Νέα μείωση τιμών στη βιομηχανία τον Μάρτιο
Στο 66% του ΑΕΠ το χρέος των νοικοκυριών, στο 133% των εταιρειών
Εκτός ύφεσης η Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες