Powered by

Cobalt: Tην άνοιξη στους κυπριακούς αιθέρες

Τα φτερά της ετοιμάζει να ανοίξει την άνοιξη του 2016 από τη Λάρνακα η νέα, κυπριακή αεροπορική εταιρεία, χαμηλού κόστους Cobalt, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας αδειοδότησης από την Πολιτική Αεροπορία. Στη θέση του "πιλότου" της εταιρείας, βρίσκεται ο Διευθύνων Σύμβουλος Andrew Pyne, γνωστός στον χώρο της πολιτικής αεροπορίας, με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας σε ηγετικές θέσεις μεγάλων αεροπορικών εταιρειών. Σε συνέντευξη του στο InBusinessNews, ο κ. Pyne αποκάλυψε σημαντικές λεπτομέρειες για την ταυτότητα και την αποστολή της Cobalt.

Στόχος της εταιρείας είναι να ξεκινήσει πτήσεις μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2016 σε όλο το φάσμα των αγορών της Δυτικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής. Μάλιστα, η εταιρεία θα ανακοινώσει το Φεβρουάριο το πτητικό της πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει 6-7 προορισμούς με διάρκεια πτήσης 4 ωρών. Η εταιρεία θα ξεκινήσει το πτητικό της πρόγραμμα με δύο Airbus A320, με στόχο τη ραγδαία αύξηση του στόλου της κατά τα έτη 2016 και 2017. Το πρώτο της αεροσκάφος θα φτάσει στο νησί τον Φεβρουάριο.

Στόχος να καλύψει το κενό των Κυπριακών Αερογραμμών
Η νέα αεροπορική εταιρεία, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της Cobalt, έχει στόχο να χτίσει πάνω στην επιτυχία των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, φιλοδοξώντας να προσφέρει υπηρεσίες που όχι απλώς θα γεμίσουν το κενό που άφησαν οι Κυπριακές Αερογραμμές, αλλά και να ενδυναμώσει την εικόνα της Κύπρου σαν προορισμό για όλο τον χρόνο και σαν περιφερειακή αεροπορική βάση. Έμφαση θα δοθεί επίσης στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

Αυτή τη στιγμή, στην εταιρεία εργοδοτούνται 22 άτομα, στην πλειοψηφία τους Κύπριοι, που καλύπτουν όλο το εύρος των δραστηριοτήτων μιας αεροπορικής εταιρείας, ενώ συνεχίζεται η πρόσληψη πιλότων και αεροσυνοδών. 

Η εταιρεία ανήκει στη Νew Age Airline Holdings ltd, εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο και βασίζεται πάνω σε ιδιωτικά κυπριακά κεφάλαια. 

Ερωτηθείς, γιατί επέλεξαν την Κύπρο για μια τέτοια επένδυση, ο επικεφαλής της Cobalt ανέφερε ότι μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών, η Κύπρος θεωρήθηκε ως ιδανικός προορισμός για επένδυση στον κλάδο των αερομεταφορών. «Θα επιδιώξουμε να γίνουμε ο αερομεταφορέας των Κυπρίων χωρίς να επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος. Θέλουμε η εταιρεία μας να προσφέρει χαμηλές τιμές, χωρίς ωστόσο, να χάνεται η ποιότητα στις υπηρεσίες», επεσήμανε ο κ. Pyne.

Δειτε Επισης

Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
La Plage Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2024
Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα-Οι κινήσεις το φετινό καλοκαίρι
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025
Ο χάρτης των ξενοδοχείων της Κύπρου-Η κατάταξη, η δυναμικότητα, η γεωγραφική κατανομή και η... αδειοδότηση
Άρχισε η διαδικασία ανανέωσης αδειών εγγραφής αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων-Όλες οι πληροφορίες
Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στη καρδιά της Λευκωσίας
Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης: Ανάγκη εκσυγχρονισμού της συλλογικής σύμβασης στη ξενοδοχειακή βιομηχανία
Θάνος Μιχαηλίδης: Μειωμένη ροή κρατήσεων στα ξενοδοχεία σε όλη την Κύπρο