Powered by

ΚΟΤ: Έλαβε τη διάκριση «Silver Award» στην WTM

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού παρέλαβε τη διάκριση “Silver Award” στην κατηγορία “Καλύτερος Προορισμός για Υπεύθυνο Τουρισμό” στη τελετή “World Responsible Tourism Awards” που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στο Λονδίνο, στα πλαίσια της μεγάλης τουριστικής έκθεσης WTM.

Ανακοίνωση του ΚΟΤ αναφέρει ότι ο στόχος των “World Responsible Tourism Awards”είναι να αναγνωριστούν, εμπνευστούν και βραβευθούν φορείς που εμπλέκονται με το αειφόρο τουρισμό.

Οι βραβευθέντες επιλέγονται από ομάδα φημισμένων εμπειρογνωμόνων και η διαδικασία επιλογής είναι αυστηρή.

Η διαδικασία βασίζεται σε αποδεικτικά στοιχεία όσον αφορά πραγματικές αλλαγές και θετικές επιδράσεις ή μείωση των αρνητικών επιδράσεων, στη διαπίστωση βέλτιστων πρακτικών που μπορούν να υιοθετηθούν και αναπαραχθούν στον τομέα παγκόσμια, σε νέες πρακτικές που μπορούν να υιοθετηθούν και στο έργο επιχειρήσεων και φορέων που όχι μόνο κάνουν οι ίδιοι καλή δουλειά, αλλά αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και επιδρούν θετικά στους συνεργάτες τους.

Βασίζεται επίσης, στην αντίληψη και ανάληψη από πλευράς φορέων της ευθύνης για μια μακρά διαδικασία με οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιδράσεις, έχοντας ως όραμα τη μακροπρόθεσμη επιτυχία βασισμένη σε μελλοντικούς στόχους και σχέδια και στη ξεκάθαρη δέσμευση για θετικές αλλαγές σε τοπικές κοινωνίες, οικονομίες , κουλτούρες και περιβάλλον.

Κατά το 2015, ο αριθμός των υ π ο ψ η φ ί ω ν ήταν ιδιαίτερα ψηλός αφού ξεπέρασαν τους 500, σε 13 κατηγορίες, γεγονός που καθιστά τη βράβευση της Κύπρου ακόμα πιο σημαντική.

Ο ΚΟΤ έλαβε την απόφαση να υποβάλει αίτηση, κατόπιν ενθάρρυνσης από μεγάλες, ανά το παγκόσμιο, φυσιογνωμίες της τουριστικής βιομηχανίας και της βιομηχανίας ταξιδιών.

Η βράβευση στην κατηγορία “Καλύτερος Προορισμός για Υπεύθυνο Τουρισμό” δίνεται σε τουριστικούς προορισμούς που μπορούν να εμπνεύσουν και να επιδράσουν για υπεύθυνο τουρισμό.

Αυτή η κατηγορία απευθύνεται σε προορισμούς που βάζουν τις μοναδικές κοινωνίες και το περιβάλλον τους στο επίκεντρο μιας συναρπαστικής και αξέχαστης τουριστικής εμπειρίας, σε μέρη που αξιοποιούν τον τουρισμό για να βελτιώσουν τους τόπους που ζει ή επισκέπτεται ο κόσμος.

Είτε πρόκειται για χωριό, μικρή ή μεγάλη πόλη, επαρχία, ή χώρα, η συγκεκριμένη κατηγορία ψάχνει για μέρη που εμπνέουν και προβάλλουν υπεύθυνες τουριστικές εμπειρίες, μέρη όπου οι ευχάριστες εμπειρίες συνυπάρχουν με την προστασία του προορισμού.

Η σημαντική βράβευση για την Κύπρο, μέσα από την οποία αναγνωρίζεται η συνεχής δέσμευση της χώρας για δημιουργία ενός αειφόρου τουριστικού προϊόντος, υποβοηθήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την πενταετή συνεργασία του ΚΟΤ με το Travel Foundation του Ηνωμένου Βασιλείου και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI).

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι “η βράβευση παρέχει στον ΚΟΤ ενθάρρυνση και δύναμη να συνεχίσει τις προσπάθειες του προς την κατεύθυνση της δημιουργίας και καθιέρωσης προϊόντων και υπηρεσιών, έχοντας ως όραμα την μακροπρόθεσμη διασφάλιση της βιωσιμότητας της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού”.

Η τελετή βράβευσης, την οποία παρακολούθησαν πέραν των 500 ατόμων, καλύφθηκε εκτενώς από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου του BBC.

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)