Powered by

Συμμετοχή ΚΟΤ σε Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Γκολφ

Eπιτυχής ήταν η συμμετοχή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στην 18η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Γκολφ IGTM 2015 στην Τενερίφη – Κανάριοι Νήσοι Ισπανίας, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση τουρισμού γκολφ στο κόσμο με συμμετοχές 1,400 επαγγελματιών του τομέα, περιλαμβανομένων πέραν των 500 εκθετών (γηπέδων γκολφ, Εθνικών Οργανισμών Τουρισμού, ξενοδοχείων κλπ), 325 Οργανωτών Ταξιδίων Γκολφ, δημοσιογράφων και ΜΜΕ από 65 χώρες απ’ όλη την υφήλιο.

Στην έκθεση IGTM συμμετείχαν μαζί με τον ΚΟΤ τα γήπεδα γκολφ Aphrodite Hills, Eléa, Minthis Hills και Secret Valley και τα ξενοδοχεία Aphrodite Hills Resort, Kanika Hotels & Resorts, Thanos Hotels & Resorts, Columbia Hotel & Resort, Anemi, και Capital Coast Resort & Spa. Τα περίπτερα ήταν σχεδιασμένα με το brand της τουριστικής Κύπρου, “Cyprus in your Heart” δίνοντας ταυτότητα της Κύπρου ως Τουριστικού Προορισμού Γκολφ.  

Τον ΚΟΤ εκπροσώπησε η Μάρω Καζέπη, Τουριστικός Λειτουργός Α’,  η οποία είχε επαγγελματικές συναντήσεις με πέραν των 40 Οργανωτών Ταξιδίων Γκολφ και δημοσιογράφων Γκολφ από 21 χώρες, κατά τις οποίες είχε την ευκαιρία να τονίσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου για την προσέλκυση τουριστικής πελατείας γκολφ. Ζωηρό ήταν το ενδιαφέρον εκ μέρους υφιστάμενων αλλά και νέων Οργανωτών Ταξιδίων Γκολφ να προβάλουν το νησί μας και να το περιλάβουν σε πακέτα διακοπών γκολφ. Οι κύριες αγορές, πηγές τουρισμού γκολφ για την Κύπρο περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το Ηνωμένο Βασίλειο, Βόρειες Χώρες, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία και Ολλανδία.

Η Κύπρος έχει τα εχέγγυα να καταστεί ένας “Παράδεισος Γκολφ”, αφού διαθέτει γήπεδα γκολφ με διεθνή και ευρωπαϊκές διακρίσεις που προσφέρουν ξεχωριστές εμπειρίες γκολφ, ξενοδοχειακή υποδομή, υπηρεσίες, και ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, ειδικά κατά την χειμερινή περίοδο, όταν τα πλείστα γήπεδα γκολφ σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης είναι κλειστά.  Σημειώνεται ότι πέραν των 70% των γκολφερ από αυτές τις χώρες ταξιδεύουν για διακοπές γκολφ, ενώ 75% των γκολφερ αναζητούν νέους προορισμούς γκολφ, αποτελώντας δυνητική πελατεία για την Κύπρο.  Αναμφισβήτητα, ο Τουρισμός Γκολφ  συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση χειμερινού Τουρισμού, εφόσον από το σύνολο των πέραν των 100,000 ετήσιων παιγνιδιών γκολφ στην Κύπρο, ποσοστό 80% καταγράφεται την περίοδο Σεπτεμβρίου-Μάιου. 

Για την προσέλκυση Τουρισμού Γκολφ, ο ΚΟΤ προβαίνει σε ενέργειες προώθησης και προβολής σε κύριες αγορές, συνεργασία με εξειδικευμένους οργανωτές ταξιδίων γκολφ, φιλοξενία δημοσιογράφων και οργανωτών ταξιδίων γκολφ, συμμετοχή σε εξειδικευμένες εκθέσεις και σημαντικά ευρωπαϊκά τουρνουά γκολφ ως επίσης και στήριξη διεθνών τουρνουά γκολφ που διοργανώνονται στην Κύπρο. Απώτερος στόχος του ΚΟΤ είναι η καθιέρωση της Κύπρου ως ενός ελκυστικού τουριστικού προορισμού γκολφ. 

 

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)