Powered by

Ο ΚΟΤ επικρίνει τους επικριτές τους με αφορμή την αύξηση εσόδων

Με την πολύ σημαντική αύξηση των τουριστικών εσόδων του Αυγούστου 2015 κατά 10,5% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2014, έχει επιβεβαιωθεί η θετική τάση των εσόδων για το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας τα έσοδα Αυγούστου 2015 ήταν €358,5 εκ. σε σύγκριση με €324,3 εκ. τον Αύγουστο 2014, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ).
 
Με την ευκαιρία αυτή, ο ΚΟΤ καλεί τους διάφορους επικριτές και όσους είχαν σπεύσει να εξάγουν πρόωρα αρνητικά και απαισιόδοξα συμπεράσματα ως προς την πορεία των τουριστικών επιδόσεων της χρονιάς και ιδιαίτερα των εσόδων, να είναι πιο προσεκτικοί και υπομονετικοί, αποφεύγοντας ‘πορίσματα’ κατά το δοκούν, αφού η εσκεμμένη κινδυνολογία και αρνητικότητα προκαλούν μόνο ζημιά στον τομέα.

Όσον αφορά στην ανάλυση των αποτελεσμάτων, η πολύ ικανοποιητική αύξηση των εσόδων για τον Αύγουστο 2015 οφείλεται στην αύξηση της δαπάνης ανά περιηγητή κατά 5,2% (από €869 τον Αύγουστο 2014 σε €914 τον Αύγουστο 2015) και στην αύξηση στις αφίξεις των περιηγητών κατά 5,1% (από 373.086 σε 392.272). Περαιτέρω ανάλυση της δαπάνης ανά περιηγητή δεικνύει ότι η αύξηση οφείλεται εξ ολοκλήρου στην αυξημένη κατά 10,2% ημερήσια δαπάνη (από €79,3 ανά ημέρα τον Αύγουστο 2014 σε €87,5 τον Αύγουστο 2015), εφόσον η μέση διάρκεια παραμονής μειώθηκε κατά 4,6% (από 11,0 ημέρες σε 10,5 ημέρες) για τον μήνα αυτό.
 
Στα έσοδα για την οκταμηνία Ιανουαρίου – Αυγούστου 2015, σημειώνεται θετική ανατροπή αφού αυτά σημείωσαν αύξηση 0,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, λόγω του αυξημένου τουριστικού ρεύματος της περιόδου (αύξηση 6,2% στις αφίξεις περιηγητών).
 
Λαμβάνοντας υπόψη και το αυξημένο τουριστικό ρεύμα τον Σεπτέμβρη, καθώς και τις εκτιμήσεις για το υπόλοιπο της χρονιάς, ο ΚΟΤ αναμένει ότι τα συνολικά έσοδα από τον τουρισμό για το 2015 θα κλείσουν αισίως με θετικό πρόσημο.
 
«Ο ΚΟΤ, παρά τα πολύ ενθαρρυντικά αυτά αποτελέσματα, δεν εφησυχάζει και θα συνεχίσει τη σκληρή δουλειά και τη μεγάλη προσπάθεια με τον ίδιο ενθουσιασμό και αφοσίωση στο καθήκον σε στενή συνεργασία και συντονισμό με όλους τους τουριστικούς εταίρους», αναφέρεται.
 
Ο Οργανισμός τονίζει για μια ακόμα φόρα τη σημαντικότητα των τουριστικών εσόδων στη μεγάλη και κοινή προσπάθεια για ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που επιφέρει ο τουρισμός και την επίδραση του σε άλλους κλάδους της κυπριακής οικονομίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)