Powered by

Louis: Κέρδη €9 εκατ. λόγω φόρων

Στα €9 εκ. ανήλθαν τα κέρδη της Louis plc το εννιάμηνο του 2015 έναντι κερδών €15,9 εκ. το εννιάμηνο του 2014. Ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος κατά την εννιαμηνία που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 ήταν αυξημένος κατά €5,9 εκ. (+3,1%) σε σχέση με την αντίστοιχη εννιαμηνία του 2014.

Το καθαρό κέρδος που αναλογεί στους μετόχους ήταν €10,2 εκ. παρουσιάζοντας μείωση κατά €5,9 εκ. σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Όπως αναφέρει η εταιρεία, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι φέτος έγινε πρόβλεψη για φορολογικές υποχρεώσεις ποσού ύψους €5,1 εκ. ενώ πέρσι το ποσό αυτό ήταν €3,3εκ. πιστωτικό (δηλ. διαφορά μείον €8,4 εκ), λόγω περσινής αντιστροφής προβλέψεων που είχαν πραγματοποιηθεί εξαιτίας της διαφοροποίησης στους φορολογικούς συντελεστές στην Ελλάδα. Παράλληλα, λόγω αύξησης στους φορολογικούς συντελεστές στην Ελλάδα φέτος έγιναν προβλέψεις για εταιρικό φόρο ύψους €1,2 εκ. και αναβαλλόμενο φόρο ύψους €2,9 εκ. 

Τα λειτουργικά κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και ενοικίων ξενοδοχείων (EBITDAR) για τη εννιαμηνία που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 ήταν περίπου στο ίδιο επίπεδο με εκείνα της αντίστοιχης περιόδου του 2014. Συγκεκριμένα τα λειτουργικά αυτά κέρδη ανήλθαν φέτος στα €63,07εκ. σε σύγκριση με €63,14 εκ. κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο και αυτό παρά την ενοποίηση των αρνητικών αποτελεσμάτων θυγατρικής της Louis Cruises ύψους €2,9 εκ. που κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο ήταν απλά συνδεδεμένη. 

Η διαφοροποίηση στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εν λόγω θυγατρικής που έγινε λόγω της αύξησης του ποσοστού συμμετοχής από 50% πέρσι σε 75% φέτος. Οι υπόλοιπες εργασίες στον τομέα Κρουαζιέρων είχαν θετική συνεισφορά με αύξηση ύψους 13,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, φθάνοντας τα €30,5εκ. σε λειτουργικά κέρδη (EBITDAR).

Το κέρδος από εργασίες πριν τα καθαρά έξοδα χρηματοδότησης παρουσίασε μικρή μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο εννιάμηνο του 2014 από €36,3 εκ. σε €35,7 εκ., κυρίως λόγω της αύξησης στα ενοίκια ξενοδοχείων (€669 χιλιάδες).
Το καθαρό κέρδος πριν τη φορολογία παρουσιάζεται αυξημένο κατά €1,4 εκ. λόγω πραγματοποιηθέντων συναλλαγματικών κερδών, αλλά κυρίως εξαιτίας της διαφοροποίησης στην παρουσίαση των αρνητικών αποτελεσμάτων θυγατρικής της Louis Cruises, που φέτος συμπεριλαμβάνονται στο EBITDAR.

Προοπτικές 2015
Όπως αναφέρει η εταιρεία, "τα λειτουργικά κέρδη του Συγκροτήματος από εργασίες μετά τα ενοίκια ξενοδοχείων και τις αποσβέσεις αλλά πριν τους τόκους και την φορολογία για το 2015 αναμένεται να είναι στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με εκείνα του 2014. Τα καθαρά αποτελέσματα που αναλογούν στους μετόχους θα εξαρτηθούν ουσιαστικά από τις τελικές πρόνοιες της δρομολογούμενης αναδιάρθρωσης των δανειακών του υποχρεώσεων".

Δειτε Επισης

Μπουκάρουν σε ξενοδοχεία για αδήλωτη εργασία και σκορπούν τον τρόμο-Ενοχλημένοι οι επιχειρηματίες
Goody’s Burger House: Έρχονται στη Λευκωσία-Ετοιμάζουν άνοιγμα στο Mall of Cyprus
Θ. Μιχαηλίδης: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες, αλλά αυτό μπορεί να ανατραπεί
Επαφές Κώστα Κουμή με αεροπορικές και τουριστικούς φορείς στο Ντουμπάι
Μειωμένη κατά περίπου 50% η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα
Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022