Powered by

Πρόεδρος Etihad: Η βιομηχανία των αερομεταφορών πρέπει να αγκαλιάσει τις συνεργασίες

Για τη σημαντικότητα της ανάπτυξης περαιτέρω συνεργασιών, εντός της βιομηχανίας των αερομεταφορών, με σκοπό τη συνεχή εξέλιξη του κλάδου καθώς και των προσφερόμενων ωφελημάτων προς τους καταναλωτές, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, James Hogan, σε ομιλία του, στα πλαίσια της Ημέρας Αερομεταφορών που διοργάνωσε η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (International Air Transport Association - IATA) στο Άμπου Ντάμπι, προβάλλοντας παράλληλα τα μέχρι σήμερα πλεονεκτήματα που προέκυψαν μέσα από το μοντέλο συνεργασιών που εφαρμόζει η εταιρεία.

Όπως ανέφερε, οι συνεργασίες και οι εταιρικές σχέσεις μεταξύ αερομεταφορών αποτελούν τον πιο απτό τρόπο για ανάπτυξη, στο σημερινό άκρως ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον, παρέχοντας στους καταναλωτές μεγαλύτερη επιλογή και συνδεσιμότητα.

«Η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει αλλάξει με την πάροδο των χρόνων, σε παγκόσμιο επίπεδο και ο κλάδος των αερομεταφορών, όπως και πολλές άλλες βιομηχανίες, πρέπει να προσαρμοστούν και να αλλάξουν. Στη συνένωση δυνάμεων υπάρχει δύναμη και ένα κοινό όραμα. Στην Etihad Airways έχουμε δει τα αποτελέσματα τέτοιων συνεργασιών που υπερβαίνουν κατά πολύ τα εμπορικά οφέλη.

«Παρατηρητές του κλάδου αρχικά αμφισβήτησαν τις επενδύσεις μας σε άλλες αεροπορικές εταιρείες και ευρύτερα τη στρατηγική συνεργασιών που ακολουθούμε. Τρία χρόνια μετά, έχουμε αποδείξει πως είχαν λάθος. Η οργανική μας ανάπτυξη έχει υποστηριχθεί από επιτυχείς συνεργασίες κοινού κωδικού, επενδύσεις μειοψηφίας σε επιλεγμένες αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, και εμπορικές συμφωνίες με ανταγωνιστές και μη ανταγωνιστές – με σκοπό να παρέχουμε μια βελτιωμένη παγκόσμια προσφορά προς το επιβατικό κοινό».

Η Etihad Airways διαθέτει σήμερα ένα στόλο 119 αεροσκαφών που πετούν σχεδόν 15 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο σε 113 προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Με μια οικογένεια από επτά εταίρους, η Etihad Airways έχει δημιουργήσει μια συνδυασμένη δύναμη με περισσότερους από 330 προορισμούς, 700+ αεροσκάφη και 110 εκατομμύρια επιβάτες. Με τους 49 εταίρους κοινού κωδικού, η συνδυασμένη ισχύς φτάνει τις 600 πόλεις παγκοσμίως.

«Καμία αεροπορική εταιρεία δεν μπορεί από μόνη της να πετύχει τέτοιες κλίμακες με αυτά τα ποσοστά», πρόσθεσε ο κ Hogan.

«Η συνεργασία φέρνει ευθυγράμμιση με τους συνεργάτες μας, η οποία αναπόφευκτα έχει θετικές συνέπειες προς τους καταναλωτές. Οι ταξιδιώτες αναψυχής, αλλά και για επιχειρηματικούς σκοπούς είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί. Θέλουν, και δικαίως, περισσότερες επιλογές σε προϊόν, υπηρεσίες, προγράμματα ανταμοιβής, δίκτυο, χρονοδιαγράμματα, άνεση και συνέπεια.

«Μέσω συνεργασιών, προκύπτουν επίσης σημαντικές μειώσεις κόστους, όπως κοινές διαδικασίες προμηθευτών, υπηρεσιών κλπ. Πρόσφατα, με τους συνεργάτες μας, ολοκληρώσαμε με επιτυχία μία νέα καινοτόμα κοινή πλατφόρμα συναλλαγών χρηματοδότησης, συγκεντρώνοντας 700 εκατ. δολ. στις διεθνείς αγορές, ως αποτέλεσμα της πέραν του αναμενόμενου ενδιαφέροντος που επέδειξαν διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η επιτυχία της πράξης  αυτής ήταν μια σημαντική ένδειξη της στήριξης του κοινού οράματος, από την παγκόσμια οικονομική κοινότητα».

Κατά την παρουσίασή του, ο κ Hogan μίλησε επίσης και για τις τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές παροχές σε χώρες όπου η Etihad Airways είχε δημιουργήσει συνεργασίες μετοχικού κεφαλαίου. Ως ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είπε, η Etihad Airways είναι περήφανη που μεταφέρει τη σημαία του Έθνους σε όλες τις γωνιές του κόσμου και που είναι ένα οικονομικό όχημα του Αμπού Ντάμπι και των ΗΑΕ, ενώ παράλληλα συνεργάζεται για την υλοποίηση του οράματος της χώρας για μια πιο βιώσιμη και διαφοροποιημένη οικονομία μέχρι το 2030.

Δειτε Επισης

Μπουκάρουν σε ξενοδοχεία για αδήλωτη εργασία και σκορπούν τον τρόμο-Ενοχλημένοι οι επιχειρηματίες
Goody’s Burger House: Έρχονται στη Λευκωσία-Ετοιμάζουν άνοιγμα στο Mall of Cyprus
Θ. Μιχαηλίδης: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες, αλλά αυτό μπορεί να ανατραπεί
Επαφές Κώστα Κουμή με αεροπορικές και τουριστικούς φορείς στο Ντουμπάι
Μειωμένη κατά περίπου 50% η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα
Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022