Ελληνική: Προχωρεί με σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης

Ειδικό Σχέδιο Πρόωρης Αφυπηρέτησης, εξήγγειλε σήμερα η Ελληνική Τράπεζα. Το σχέδιο, διασφαλίζει το δικαίωμα πρόωρης αποχώρησης από τον όμιλο σε όσους το επιθυμούν. Απευθύνεται σε μόνιμα μέλη του προσωπικού και προβλέπει την καταβολή εφάπαξ αποζημίωσης. Για τις λεπτομέρειες ενημερώνει με΄σω ανακοίνωσής της η Ελληνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με το Σχέδιο, η αποζημίωση θα λαμβάνει υπόψη τον τερματισμό της υπηρεσίας και την απώλεια καριέρας κάθε υπαλλήλου, ο οποίος θα επιλέξει να αποχωρήσει βάσει αυτού. Παράλληλα, η Ελληνική τονίζει: "Ο καθορισμός του ποσού της αποζημίωσης θα βασίζεται στο ύψος του μισθού (βασικός + ΑΤΑ πριν από οποιεσδήποτε κρατήσεις και εισφορές) και στα έτη υπηρεσίας. Το μέγιστο ποσό, που θα μπορεί να καταβληθεί σε υπάλληλο με υπηρεσία 30 ετών είναι μισθοί δύο ετών".

Η ανακοίνωση του Σχεδίου, έγινε στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και αναδιαμόρφωσης του επιχειρηματικού μοντέλου της Τράπεζας.

Καταλήκτικά ο όμιλος τονίζει: "Η Ελληνική Τράπεζα ανασυντάσσεται και ακολουθεί μια νέα διαδρομή, που στόχο έχει να την οδηγήσει στην επίτευξη των στρατηγικών της επιδιώξεων και να τη διατηρήσει ως ισχυρό πυλώνα για την ανάκαμψη της οικονομίας".

Πληροφορίες του InBusinessNews αναφέρουν ότι το σχέδιο τρέχει για ένα μήνα, δηλαδή μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, ενώ στην Ελληνική δεν έχει τεθεί στόχος για τον αριθμό που πρέπει να αποχωρήσει από τον όμιλο. Σημειώνεται ότι ο αριθμός του προσωπικού στην τράπεζα ανέρχεται σήμερα στα 1.400 άτομα.

Δειτε Επισης

Θ. Μιχαηλίδης: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες, αλλά αυτό μπορεί να ανατραπεί
Νέα μεικτή ανάπτυξη με διαμερίσματα και γραφεία αποκτά η Λεμεσός
CBN Young Dragon Awards: Έρχονται για να επιβραβεύσουν τους νεαρούς «δράκους» του επιχειρείν
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Η ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε., η οικονομική ασφάλεια και αυτά που πρέπει ν’ αλλάξουν
Οι μεγαλομέτοχοι 35+ εισηγμένων εταιρειών
Μαρία Παναγιώτου: Υπάρχει ενδιαφέρον για το e-κοφίνι, ξεπέρασαν τους 1200 οι συμμετέχοντες
Το ταξίδι της μετεγκατάστασης και γιατί οι ξένες tech εταιρείες... ψηφίζουν Κύπρο-Η Palta και η Wargaming
Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi