Powered by

Transaero: Θα πραγματοποιεί πτήσεις μέχρι τέλος Οκτωβρίου

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία Transaero θα συνεχίσει να πραγματοποιεί πτήσεις μέχρι το τέλος Οκτωβρίου προκειμένου να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, τουλάχιστον για την Κύπρο, διαβεβαίωσε τους φορείς επαρχίας Αμμοχώστου, ο ταξιδιωτικός πράκτορας Biblio Globus, που συνεργάζεται με την εταιρεία.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου Λάκης Αβρααμίδης «σήμερα όλοι οι αρμόδιοι φορείς της επαρχίας Αμμοχώστου, δηλαδή ο ΠΑΣΥΞΕ, η ΕΤΑΠΑ και οι Δήμαρχοι της περιοχής, είχαμε διαβουλεύσεις και επαφές με τον ταξιδιωτικό πράκτορα την εταιρεία Biblio Globus, η οποία συνεργάζεται με την αεροπορική εταιρεία. Αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί είναι ότι η εταιρεία έχει πτωχεύσει, ωστόσο η Βiblio Globus δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα».

Πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τα όσα μας έχει αναφέρει η Biblio Globus, η Transaero θα συνεχίσει να πραγματοποιεί πτήσεις, βάσει των συμβολαίων που υπάρχουν, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, δηλαδή μέχρι να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις της. Σε περίπτωση που η εταιρεία σταματούσε να εκτελεί πτήσεις σήμερα, τότε η ρωσική κυβέρνηση θα ήταν υποχρεωμένη να επαναπατρίσει περίπου 70 χιλιάδες άτομα», που ταξίδεψαν με πτήσεις της εταιρείας και βρίσκονται σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: Κεντρικός ο ρόλος της Transaero στην Κύπρο

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αβρααμίδης είπε πως «αυτή τη στιγμή σε διάφορες περιοχές της ελεύθερης Κύπρου βρίσκονται γύρω στις 40 χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας μάς έχει δηλώσει ότι από πλευράς του δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού υπάρχουν άλλες αεροπορικές εταιρείες με τις οποίες διαπραγματεύεται και διαβουλεύεται, ούτως ώστε να ολοκληρώσει τόσο το πρόγραμμα του για φέτος όσο και για τον επόμενο χρόνο, δηλαδή το 2016».

Όλα, συνέχισε, «εξαρτώνται από το τι θα κάνει η ρωσική κυβέρνηση με την Transaero, με τα 70 αεροσκάφη που έχει η εταιρεία και με τις δέκα περίπου χιλιάδες υπαλλήλους που διαθέτει. Ωστόσο, η Biblio Globus διαβεβαιώνει ότι είναι σε θέση τόσο οικονομικά όσο και πρακτικά να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, γι’ αυτό και δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού, αφού υπάρχουν άλλες αεροπορικές εταιρείες που μπορούν να αναλάβουν το πτητικό πρόγραμμα της Transaero».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον οι Ρώσοι τουρίστες που βρίσκονται στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά  έχουν εκφράσει ανησυχία για τα τεκταινόμενα στην Transaero, ο κ. Αβρααμίδης είπε ότι «δεν έχει παρατηρηθεί κάτι τέτοιο, δεδομένου πως η διαβεβαίωση της ρωσικής κυβέρνησης είναι ότι η εταιρεία θα συνεχίσει το πτητικό της πρόγραμμα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, μέχρι δηλαδή να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τουριστικές επιχειρήσεις-Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το I-STARS
Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
La Plage Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2024
Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα-Οι κινήσεις το φετινό καλοκαίρι
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025
Ο χάρτης των ξενοδοχείων της Κύπρου-Η κατάταξη, η δυναμικότητα, η γεωγραφική κατανομή και η... αδειοδότηση
Άρχισε η διαδικασία ανανέωσης αδειών εγγραφής αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων-Όλες οι πληροφορίες
Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στη καρδιά της Λευκωσίας
Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης: Ανάγκη εκσυγχρονισμού της συλλογικής σύμβασης στη ξενοδοχειακή βιομηχανία