Powered by

Αναμνήσεις από την πρώτη πτήση της Emirates

Ο καπετάνιος Fazle Ghani Mian, πιλότος στο σύστημα ελέγχου της πτήσης EK600 την 25η Οκτωβρίου 1985, μοιράζεται τις αναμνήσεις του από εκείνη την ιστορική εναρκτήρια υπηρεσία της Emirates προς το Καράτσι, και την επακόλουθη ανάπτυξη της αεροπορικής εταιρείας σε ένα σύντομο μήνυμα σε βίντεο.  

Τα πρώτα αεροσκάφη της Emirates - ένα A300 Β4 Airbus και ένα Boeing 737 - έφτασαν στο Ντουμπάι στις 20 Οκτωβρίου με πλήρης εκμίσθωση από την Pakistan International Airlines, και ο καπετάνιος Mian ήταν μέρος αυτής της πρωτοποριακής ομάδας που συμμετείχε στο επιτυχημένο λανσάρισμα των εναρκτήριων υπηρεσιών της Emirates.

Είπε: «Ήρθα στο Ντουμπάι την 1η Οκτωβρίου 1985 και συναντήθηκα με την Υψηλότητά του Σεΐχη Ahmed bin Saeed Al Maktoum και τον τότε Emirates Airline Managing Director, Maurice Flanagan και τις ομάδες τους. Συζητήσαμε τα μελλοντικά καθήκοντα και το πώς θέλαμε να προχωρήσουμε. Στις 18 Οκτωβρίου μια ομάδα, μεταξύ άλλων, από 100 πιλότους, μηχανικούς πτήσης και αεροσκάφους, προσωπικό συντήρησης ήρθαν στο Ντουμπάι για να αρχίσουν τα στάδια σχεδιασμού, και από τότε ξεκινήσαμε τις δοκιμαστικές πτήσεις για να εξασφαλιστεί ότι όλα λειτουργούν με το σχέδιο. Μου είχε επίσης ανατεθεί να εκπαιδεύσω τους πιλότους UAE National. Είχαν εκπαιδευτεί στο Ντουμπάι και πήραν τις εμπορικές άδειες τους από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας στο Πακιστάν. 

Είχαμε κάποιες σπουδαίες αναμνήσεις από την πρώτη πτήση. Μερικά από τα πηλήκια ήταν πολύ μεγάλα για μερικούς από τους πιλότους μας και φαίνονταν αρκετά αστείοι με αυτά στα κεφάλια τους. Ωστόσο, αυτό ήταν μια μικρή λεπτομέρεια. Εμείς αρχίσαμε τη διαδικασία εκκίνησης και απογειωθήκαμε στην ώρα μας, και αυτό σηματοδότησε μια μεγάλη επιτυχία για την αεροπορική εταιρεία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.»

Κατά την περίοδο των 30 χρόνων από εκείνες τις πρώτες μέρες που διηγείται ο καπετάνιος Mian, η Emirates έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, με μια φήμη για καινοτομία και αριστεία υπηρεσιών. Η Emirates εξυπηρετεί σήμερα 147 πόλεις σε έξι ηπείρους. Το πραγματικά διεθνές εργατικό δυναμικό της αντιπροσωπεύει τα ποικίλα ταλέντα παθιασμένων ανδρών και γυναικών από 160 χώρες,  που είναι ενωμένοι σε έναν κοινό σκοπό να παραδώσουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία πελάτη σε κάθε πτυχή της επιχείρησης.

Η Emirates λειτουργεί καθημερινά προγραμματισμένη πτήση μεταξύ Ντουμπάι και Κύπρου και μετά στη Μάλτα.

Δειτε Επισης

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τουριστικές επιχειρήσεις-Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το I-STARS
Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
La Plage Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2024
Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα-Οι κινήσεις το φετινό καλοκαίρι
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025
Ο χάρτης των ξενοδοχείων της Κύπρου-Η κατάταξη, η δυναμικότητα, η γεωγραφική κατανομή και η... αδειοδότηση
Άρχισε η διαδικασία ανανέωσης αδειών εγγραφής αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων-Όλες οι πληροφορίες
Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στη καρδιά της Λευκωσίας
Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης: Ανάγκη εκσυγχρονισμού της συλλογικής σύμβασης στη ξενοδοχειακή βιομηχανία