ΥΠΟΙΚ: Η πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου έχει αποκατασταθεί

Στην επιτυχία της έκδοσης του δεκαετούς ομολόγου στάθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σε δηλώσεις που έκανε από το Προεδρικό Μέγαρο. Πιο ειδικά ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: "Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως η πιστοληπτική ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει ουσιαστικά αποκατασταθεί. Η Κυπριακή Δημοκρατία πέτυχε έκδοση δεκαετούς ομολόγου αντλώντας ένα δισεκατομμύριο ευρώ με το χαμηλότερο επιτόκιο που εξασφαλίζει ποτέ η Δημοκρατία για δεκαετές ομόλογο".

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης της RCB στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι: "Είχαμε μια πετυχημένη έκδοση δεκαετούς ομολόγου για την Κυπριακή Δημοκρατία, έχουμε αντλήσει ένα δισεκατομμύριο με επιτόκιο 4,25%".

Μάλιστα τόνισε: "Είναι το χαμηλότερο επιτόκιο που η Κυπριακή Δημοκρατία εξασφαλίζει ποτέ για δεκαετές ομόλογο και 450 εκατομμύρια από το ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα χρησιμοποιηθεί αμέσως για ανταλλαγή ομολόγων που λήγουν την περίοδο 2019-2020, ενώ τα υπόλοιπα περίπου 550 εκατομμύρια θα ενισχύσουν τα ρευστά διαθέσιμα του κράτους και θα υποβοηθήσουν τη διαχείριση του δημόσιου χρέους για την αμέσως επόμενη περίοδο, την περίοδο δηλαδή μετά την έξοδο της Κύπρου από το πρόγραμμα στήριξης".

Καταληκτικά ο κ. Γεωργιάδης: "Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως η πιστοληπτική ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει ουσιαστικά αποκατασταθεί. Δεν θα χρησιμοποιούσα τη λέξη ‘οριστικά’, επειδή στην οικονομία, όπως έχουμε μάθει, δεν υπάρχει τίποτα οριστικό αν δεν υποστηρίζεται από μια συνετή και αξιόπιστη πολιτική. Αυτή την πολιτική που έχουμε χαράξει τα τελευταία δύο χρόνια και έχει συμβάλει στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας προς την οικονομία της χώρας μας πρέπει βεβαίως να τη συνεχίσουμε".

Δειτε Επισης

«Απαραίτητη η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας»
Μαρία Παναγιώτου: Η Κύπρος υλοποίησε πολιτικές για πιο βιώσιμη αγροτική οικονομία
Γιάννης Παναγιώτου: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων
Νίκος Χριστοδουλίδης: Διαχρονικά υψηλό το αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων
Ο ΚΟΑΠ στηρίζει την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα»
Στο 7% μέχρι Μάρτιο η υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών
Νέα μείωση τιμών στη βιομηχανία τον Μάρτιο
Στο 66% του ΑΕΠ το χρέος των νοικοκυριών, στο 133% των εταιρειών
Εκτός ύφεσης η Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες