Powered by

Εmirates: Nέα στρατηγική μετασχηματισμού της

Ο Όμιλος Emirates, που περιλαμβάνει τις παγκόσμιες επιχειρήσεις της αεροπορικής εταιρείας Emirates και την dnata, τον παροχέα αεροπορικών υπηρεσιών, αποκάλυψε τα σχέδιά του να αναλάβει μια πρωτοβουλία μετασχηματισμού ευρείας επιχείρησης με στόχο την τοποθέτηση των δεδομένων στο επίκεντρο του οργανισμού, την επανεφεύρεση επιχειρηματικών διαδικασιών με τη χρήση έξυπνων τεχνολογιών και την υποστήριξη των αποφάσεων με μεγάλα δεδομένα και αναφορές σε πραγματικό χρόνο. Ο στόχος είναι να μετατραπεί η Emirates και η dnata σε κορυφαίες πελατοκεντρικές επιχειρήσεις ταξιδιωτικής εμπειρίας με βάση την τεχνολογία.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, "αυτή η στρατηγική μετασχηματισμού ευρείας επιχείρησης θα δει τα οφέλη να κατακλύζουν κάθε τομέα της επιχείρησης από την εμπειρία του πελάτη, τις διαφημίσεις, στις διάφορες γραμματειακές λειτουργίε"ς.

«Αν και η πρωτοβουλία αυτή θα έχει βαθιά οφέλη σε όλες τις επιχειρηματικές μονάδες, ο τελικός στόχος μας είναι να επαναπροσδιορίσει έξυπνα την εμπειρία του πελάτη με την ανάπτυξη ενός προσωπικού ατομικού δεσμού με τους πελάτες σε μια κλίμακα που δεν έχει ποτέ πριν επιτευχθεί στην ιστορία της βιομηχανίας των υπηρεσιών,» δήλωσε ο Sir Tim Clark, Πρόεδρος της Emirates Airline.

«Για να λειτουργήσει αυτό, θα πρέπει να οδηγήσουμε τη λειτουργική αλλαγή σε ολόκληρη την εταιρεία και αυτή η καινούρια στρατηγική μετασχηματισμού θα βοηθήσει να θέσουμε τα θεμέλια που χρειαζόμαστε. Θα εξετάζουμε θαραλλέα νέες τεχνολογίες και ιδέες για να προσδιορίσουμε τις ευκαιρίες που αντιπροσωπεύουν τόσο για σταδιακή βελτίωση όσο και για αποδιοργανωτική αλλαγή στο επιχειρηματικό μας μοντέλο. Τα μεγάλα δεδομένα, τα προγνωστικά analytics, η τεχνητή νοημοσύνη, η μηχανική μάθηση, η ρομποτική, ο πληθοπορισμός και η συνεργασία είναι τομείς που λαμβάνουμε υπόψη για να μας βοηθήσουν να θεσπίσουμε μια αρχιτεκτονική συνεχούς καινοτομίας και αναναίωσης».

Για την εκτέλεση αυτού του μετασχηματισμού, ο Όμιλος Emirates ιδρύει μια κεντρική Enterprise Change Management ομάδα που θα διευθύνεται από ένα έμπειρο στέλεχος με την εξουσιοδότηση, τους πόρους και τις χρηματοδοτήσεις για την οδήγηση αυτής της μακροπρόθεσμης στρατηγικής αλλαγής σε ολόκληρο τον οργανισμό. 

«Οι μοναδικές ικανότητες που ψάχνουμε για να ηγηθεί κάποιος αυτής της ομάδας και της συνολικής πρωτοβουλίας θα περιλάβει μια εκτενή παγκόσμια έρευνα για τους καλύτερους υποψηφίους», πρόσθεσε ο Sir Tim. «Χρειαζόμαστε κάποιον με μέγιστο προσανατολισμό έκβασης και παράδοσης. Το άτομο αυτό θα είναι ένας αποδεδειγμένος ηγέτης με μεγάλη εμπειρία σε μεγάλης κλίμακας μετασχηματισμούς επιχειρήσεων και θα είναι ένας πραγματικός και παθιασμένος υποστηρικτής στη δύναμη της τεχνολογίας στη διαμόρφωση της επιχειρηματικής στρατηγικής.»

Η Emirates λειτουργεί καθημερινά προγραμματισμένη πτήση μεταξύ Ντουμπάι και Κύπρου και μετά στη Μάλτα. 

Δειτε Επισης

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τουριστικές επιχειρήσεις-Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το I-STARS
Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
La Plage Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2024
Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα-Οι κινήσεις το φετινό καλοκαίρι
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025
Ο χάρτης των ξενοδοχείων της Κύπρου-Η κατάταξη, η δυναμικότητα, η γεωγραφική κατανομή και η... αδειοδότηση
Άρχισε η διαδικασία ανανέωσης αδειών εγγραφής αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων-Όλες οι πληροφορίες
Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στη καρδιά της Λευκωσίας
Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης: Ανάγκη εκσυγχρονισμού της συλλογικής σύμβασης στη ξενοδοχειακή βιομηχανία