Powered by

PwC: Στα €84 η φορολογική αξία κάθε τουρίστα

Τα θετικά οικονομικά και φορολογικά οφέλη για την Κύπρο από την τουριστική δραστηριότητα ανέρχονται περίπου στα €84 ανά πελάτη, ανά νύχτα σύμφωνα με μελέτη της PwC και του The Travel Foundation.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, τα θετικά οφέλη υπερβαίνουν κατά πολύ τα αρνητικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά κόστη.
Η οικονομική, φορολογική, κοινωνική και περιβαλλοντική επίδραση της τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτίριο της PwC στη Λευκωσία.

Άλλα ευρήματα της έρευνας αναφέρουν ότι τα αέρια του θερμοκηπίου αποτελούν το πιο σημαντικό περιβαλλοντικό κόστος το οποίο ανέρχεται στα €2,50 ανά πελάτη. 
Το σημαντικότερο κοινωνικό όφελος που αναγνωρίζεται σε όλα τα πεδία κοινωνικής επίπτωσης σχετίζεται με την επαγγελματική κατάρτιση, και υπολογίζεται σε €6.47 ανά διανυκτέρευση, το μέγιστο. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τη σημασία του τουριστικού τομέα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ανάμεσα στους Κύπριους εργαζόμενους, ιδιαίτερα λόγω της παρούσας κατάστασης της κυπριακής οικονομίας.

Για τον σκοπό της μελέτης, η οποία διενεργήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο, μετρήθηκαν και αξιολογήθηκαν, μέσω της μεθοδολογίας  «Total Impact Measurement and Management» (TIMM) της PwC, οι επιδράσεις από τη διαμονή 60,000 τουριστών, πελατών του ταξιδιωτικού ομίλου TUI,  σε οκτώ ξενοδοχεία της Κύπρου το 2013.
Πρόκειται για μια μέθοδο που περιλαμβάνει τις ευρύτερες επιπτώσεις που προκύπτουν από την αλυσίδα τροφοδοσίας καθώς και τα έξοδα πελατών και υπαλλήλων, που όταν συνδυαστούν, σχεδόν πάντα ,υπερβαίνουν την άμεση επίπτωση των ξενοδοχείων. 

Δειτε Επισης

Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
La Plage Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2024
Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα-Οι κινήσεις το φετινό καλοκαίρι
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025
Ο χάρτης των ξενοδοχείων της Κύπρου-Η κατάταξη, η δυναμικότητα, η γεωγραφική κατανομή και η... αδειοδότηση
Άρχισε η διαδικασία ανανέωσης αδειών εγγραφής αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων-Όλες οι πληροφορίες
Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στη καρδιά της Λευκωσίας
Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης: Ανάγκη εκσυγχρονισμού της συλλογικής σύμβασης στη ξενοδοχειακή βιομηχανία
Θάνος Μιχαηλίδης: Μειωμένη ροή κρατήσεων στα ξενοδοχεία σε όλη την Κύπρο