Powered by

ΑΚΕΛ: Ερωτήματα και ανησυχίες για τη ρωσική αγορά

Κριτική για τον τουριστικό σχεδιασμό λόγω της πτώχευσης της Transaero αλλά και του κλεισίματος των Κυπριακών Αερογραμμών, κάνει μέσω ανακοίνωσής του το ΑΚΕΛ απευθυνόμενο -βεβαίως- στην κυβέρνηση Αναστασιάδη. Πιο ειδικά το ΑΚΕΛ τονίζει: "Η κατάρρευση της Transaero, αποτελεί μια πολύ αρνητική εξέλιξη για τον τουρισμό μας δεδομένου ότι μόνο μέσα στο 2015 έχει μεταφέρει στην Κύπρο περίπου 300 χιλιάδες τουρίστες από Ρωσία.

Παράλληλα, το ΑΚΕΛ αναφέρει: "Το ερώτημα είναι σε ποιες ενέργειες προχώρησε η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες έτσι  ώστε έγκαιρα να απορροφηθούν οι επιπτώσεις από πτώχευση της. Ακόμα και σήμερα φαίνεται να μην υπάρχει συγκεκριμένο, σχέδιο δράσης για κάλυψη βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα αυτού του μεγάλου κενού.
Σε αυτή τη προσπάθεια, ανασταλτικός παράγοντας αποτελεί η ανυπαρξία ενός κρατικού αερομεταφορέα μετά την σπουδή και τον ζήλο που επέδειξε η κυβέρνηση Αναστασιάδη για το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών".

Την ίδια ώρα το κόμμα τονίζει ότι η απουσία κρατικού αερομεταφορέα αποδεικνύεται ότι  ζημιώνει τη χώρα μας και αδυνατίζει τη θέση της στο τουριστικό χάρτη, αφήνοντας την έρμαιο των όποιων εξελίξεων.

"Δυστυχώς για ακόμα μια φορά αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση αντί να προλαβαίνει τα γεγονότα , τα ακολουθεί  ασθμαίνοντας. Η κυπριακή οικονομία δεν είναι σε θέση να βάλει σε κίνδυνο τα μεγάλα οφέλη που έχει διαχρονικά από τον τουρισμό" αναφέρει ακόμη το ΑΚΕΛ.

Καταληκτικά το κόμμα σημειώνει: "Έστω και τώρα, η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να καταρτίσει ένα σχέδιο συνολικής και αποτελεσματικής αντίδρασης  ώστε να μην επηρεαστεί σοβαρά ο τουρισμός μας, σε περίπτωση που υπάρξουν νέες αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με την μέχρι πρόσφατα ανερχόμενη ρωσική αγορά και από την οποία μόνο μέσα στο 2014 μας επισκέφτηκαν 650 χιλιάδες τουρίστες".

 

Δειτε Επισης

Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
La Plage Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2024
Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα-Οι κινήσεις το φετινό καλοκαίρι
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025
Ο χάρτης των ξενοδοχείων της Κύπρου-Η κατάταξη, η δυναμικότητα, η γεωγραφική κατανομή και η... αδειοδότηση
Άρχισε η διαδικασία ανανέωσης αδειών εγγραφής αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων-Όλες οι πληροφορίες
Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στη καρδιά της Λευκωσίας
Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης: Ανάγκη εκσυγχρονισμού της συλλογικής σύμβασης στη ξενοδοχειακή βιομηχανία
Θάνος Μιχαηλίδης: Μειωμένη ροή κρατήσεων στα ξενοδοχεία σε όλη την Κύπρο