Το CIM εφαρμόζει το λογισμικό Turnitin κατά της λογοκλοπής

Το Cyprus Institute of Marketing (CIM) γίνεται το πρώτο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα στην Κύπρο που εφαρμόζει εξολοκλήρου το Λογισμικό Turnitin για αποφυγή της λογοκλοπής (Plagiarism). 

Η λογοκλοπή είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα ανά το παγκόσμιο σε σχέση με την υποβολή Εργασιών από τους φοιτητές. Από τον Δεκέμβριο του 2014, το CIM έχει εφαρμόσει πολιτική με βάση την οποία 100% των εργασιών των φοιτητών του θα υποβάλλονται και θα διορθώνονται ηλεκτρονικά μέσω του κορυφαίου Λογισμικού Turnitin.

Το Turnitin είναι μια υπηρεσία πρόληψης λογοκλοπής με βάση το Διαδίκτυο που δημιουργήθηκε από iParadigms , LLC , για πρώτη φορά το 1997. Τα κορυφαία πανεπιστήμια υποβάλουν δοκίμια στην ιστοσελίδα Turnitin, η οποία ελέγχει τα έγγραφα για την πρωτοτυπία του περιεχόμενου . Τα αποτελέσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό ομοιοτήτων στις υπάρχουσες πηγές ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διαμορφωτική αξιολόγηση για να βοηθήσει τους φοιτητές να μάθουν πώς να αποφευχθεί η λογοκλοπή και βελτίωση της γραφής τους.

Σαν αποτέλεσμα της πιο πάνω εφαρμογής, το CIM διασφαλίζει την ποιότητα των εργασιών και την αποφυγής της λογοκλοπής εφαρμόζοντας τα ποιοτικά κριτήρια που ακολουθούν τα κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί τρανή απόδειξη της μεγάλης συνεισφοράς του CIM στα ακαδημαϊκά δρώμενα της Κύπρου και προβάλει την Κύπρο ακόμα μια φορά ως ένα Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο.

Δειτε Επισης

Δημήτρης Σκουρίδης: Προς αξιοποίηση στην υγειονομική περίθαλψη η τεχνητή νοημοσύνη
Πώς το ΑΙ κάνει πιο αποτελεσματικό το ERP
«GROW with SAP»: Υιοθετήστε το cloud ERP με τη Supernova
Google: Αλλάζει τις αναζητήσεις στο ίντερνετ με χρήση AI
Smart Solutions και οι νέες δυνατότητες για τους Οργανισμούς στο «Cisco Experience»
Πόλος έλξης για νεοφυείς εταιρείες η Πάφος-Θα εγκατασταθούν άλλες τρεις
Η άνοδος του cloud CRM
Αδειοδότηση για δίκτυα ψηφιακής τηλεόρασης-Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 10 Ιουνίου
Microsoft: Eπένδυση €4 δις στη Γαλλία για κατασκευή υποδομών cloud και τεχνητής νοημοσύνης
Πώς η ελληνική Kaizen Gaming κατάφερε να βρίσκεται στην κορυφή των εταιρειών GameTech παγκοσμίως