Ευρωπαϊκό χρήμα με κρατικές εγγυήσεις

Υπογράφονται την ερχόμενη Παρασκευή δύο συμφωνίες για την παραχώρηση κυβερνητικών εγγυήσεων προς την Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική για τη σύναψη δανείων ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ και 35 εκ. Ευρώ, αντίστοιχα, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με στόχο τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (SMEs) και εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid-Caps) στην Κύπρο.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, με σκοπό την υπογραφή δύο συμφωνιών θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο αποστολή της ΕΤΕπ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Werner Hoyer, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο κ. Mihai Tanasescu και άλλους αξιωματούχους της Τράπεζας.

Οπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, τα δάνεια θα συμβάλουν στην αειφόρο ανάπτυξη και την απασχόληση και στοχεύουν στη στήριξη κυρίως μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (SMEs) και εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid-caps) στη βιομηχανία, τις υπηρεσίες, τον τουρισμό και τις υποδομές, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας και οι οποίες έχουν λίγες εναλλακτικές μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιλογές χρηματοδότησης για τη διατήρηση των δραστηριοτήτων τους, της ανάπτυξης και της απασχόλησης, καθιστώντας τις ιδιαίτερα ευάλωτες στις δύσκολες συνθήκες της αγοράς που επικρατούν αυτή την περίοδο.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του κ. Hoyer έχουν προγραμματιστεί, κατόπιν επιθυμίας του ιδίου, συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών και με εκπροσώπους της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας.

 

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP