Νέα παράταση για το λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας

Πρόταση προκειμένου να δοθεί ακόμη μια παράταση, μέχρι το τέλος του χρόνου, για να “κλείσει” η πρόταση που αφορά στη χρηματοδότηση της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας θα υποβάλει η Κοινοπραξία "Ζήνων", με το Δήμαρχο της πόλης να δηλώνει πως οι πρώτες εργασίες αναμένονται εντός του 2015.

Το όλο θέμα της ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας της πόλης του Ζήνωνα απασχόλησε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με εκπροσώπους της Κοινοπραξίας “Ζήνων”, στην παρουσία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων Μάριου Δημητριάδη και του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας τους ενημέρωσαν για την πρόοδο που έχουν κάνει για να βρουν χρηματοδότηση για το έργο.

“Θα υποβάλουν πρόταση για να τους δώσουμε μια ακόμη παράταση μέχρι τέλος χρόνου, για να μπορέσουν με εντατικές διαβουλεύσεις με την αρμόδια Επιτροπή που χειρίζεται το έργο να προχωρήσουμε στο λεγόμενο οικονομικό κλείσιμο της πρότασης”, επεσήμανε.

Πρόσθεσε πως “η ενημέρωση έγινε στην παρουσία του Δημάρχου Λάρνακας που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο και εμείς ως Κυβέρνηση δείχνουμε ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον που έχουμε για τη Λάρνακα, για να προχωρήσει το έργο και για να υπάρχει η ανάπτυξη η οποία θέλουμε να υπάρξει στην πόλη».

Ερωτηθείς είπε ότι «η Κοινοπραξία έχει δηλώσει την ετοιμότητα της για οικονομικό κλείσιμο της πρότασης. Αυτό σημαίνει ότι με τις διαβουλεύσεις με την αρμόδια Επιτροπή είναι σε θέση να μας πείσουν ότι έχουν βρει τη χρηματοδότηση για τα έργο».

Σε ερώτηση αν η χρηματοδότηση θα γίνει από ξένο χρηματοδότη ή από κυπριακές τράπεζες, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι «υπάρχουν διαβουλεύσεις με διάφορα μέρη».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας είπε ότι «το γεγονός ότι έγινε η σύσκεψη αποδεικνύει την προσήλωση της Κυβέρνησης στην υλοποίηση του μεγαλεπήβολου σχεδίου το οποίο ομολογουμένως πέρασε από διάφορα κύματα”.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “γαληνεύουν τα νερά. Σύμφωνα με το τι έχουν δηλώσει οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο όσον αφορά τη χρηματοδότηση και είναι έτοιμοι να προχωρήσουν με εντατικές διαβουλεύσεις με τη διαπραγματευτική Επιτροπή, με στόχο να γίνει το τελικό κλείσιμο και να αναμένουμε τις πρώτες εργασίες εντός του 2015”.

“Εάν αυτό ισχύσει από τις διαπραγματεύσεις που θα υπάρξουν, τότε είμαστε σε μια καλή πορεία για να υλοποιηθεί ένα έργο στο οποίο η Λάρνακα δίνει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία και θεωρείται ένα έργο πνοής για τη Λάρνακα, την επαρχία και, ευρύτερα, για την Κύπρο”, είπε ο Δήμαρχος.

Πρόσθεσε πως θα καλέσει την Κοινοπραξία και την Επιτροπή Ανάπτυξης να παρουσιάσουν το χρονοδιάγραμμα και όλα όσα έχουν λεχθεί.

Δειτε Επισης

Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Διαμερίσματα και επαύλεις σε παραλιακές περιοχές
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο