Powered by

Ryanair: Αύξηση κερδών κατά 152%

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair ανακοίνωσε αύξηση των τριμηνιαίων καθαρών κερδών της κατά μιάμιση φορά, αναβαθμίζοντας παράλληλα τις προβλέψεις της στα κέρδη της για το σύνολο του οικονομικού έτους, καθώς εκτιμά αύξηση του αριθμού των επιβατών και μείωση του κόστους.

Η Ryanair αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη στο σύνολο του έτους που άρχισε τον περασμένο Απρίλιο στα 620 – 650 εκατομμύρια ευρώ, αναφέρει στην ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο. Τον περασμένο Μάιο, η εταιρεία εκτιμούσε ότι τα κέρδη της για το σύνολο του έτους θα ανέλθουν στα 580 – 620 εκ. ευρώ.

Εφόσον υλοποιηθεί η εκτίμηση για το σύνολο του έτους, αυτή θα αντιπροσωπεύει αύξηση κερδών, μετά τη φορολογία, πέραν του 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Τα καθαρά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν με τη βοήθεια της εορτής του Πάσχα - η οποία δεν περιλαμβάνεται στην αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα κέρδη μετά τη φορολογία αυξήθηκαν κατά 152%, σε 197 εκατομμύρια ευρώ το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, σε σύγκριση με 78 εκ. ευρώ  στην αντίστοιχη περίδο του 2013.Ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 4,0%, σε 24,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 11% σε 1,49 δισ. ευρώ.

Πέρσι, η εταιρεία, η οποία αποτελεί μια εκ των πρωτοπόρων σε χαμηλού κόστους αεροπορικά ταξίδια στην Ευρώπη και είναι γνωστή για την "επιθετική" πολιτική μάρκετινγκ, ανακοίνωσε την πρώτη μείωση κερδών της στα τελευταία πέντε χρόνια λόγω της μείωσης του αριθμού των επιβατών και την αύξηση του κόστους.

Η εταιρεία εκτιμά τώρα ότι θα μεταφέρει 86 εκατομμύρια επιβάτες το τρέχον έτος, που αντιστοιχεί σε αύξηση 5% σε σχέση με πέρσι. Η προηγούμενη πρόβλεψη ήταν για 84,6 εκατομμύρια επιβάτες.

Ωστόσο, η Ryanair προειδοποίησε για ένα δύσκολο δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους λόγω των "προς τα κάτω πιέσεων" στα ναύλα.

Δειτε Επισης

Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο