Adv. Feature: CNP Ασφαλιστική

«Θεμέλιο της αξιοπιστίας μας είναι η δύναμη που μας δίνει ο κύριος μέτοχός μας, ο γαλλικός διεθνής ασφαλιστικός όμιλος CNP Assurance», αναφέρει ο γενικός διευθυντή της CNP Ασφαλίστικής, Ανδρέας Κ. Στυλιανού και ξεκαθαρίζει ότι ο ρόλος της CNP Assurances ήταν καθοριστικός όχι μόνο για τις εταιρείες του Ομίλου στην Κύπρο, αλλά για ολόκληρη την ασφαλιστική βιομηχανία του τόπου.

Ο κ. Στυλιανού τονίζει ότι η CNP Assurances επένδυσε στην Κύπρο, πιστεύοντας στις δυνατότητες της χώρας μας και στην προοπτική των δύο ασφαλιστικών εταιρειών του ομίλου.

Κύριε Στυλιανού, πώς έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση το Γενικό Κλάδο Ασφαλίσεων τo 2013;
Η οικονομική κρίση επηρέασε την αγοραστική δύναμη όλων ανεξαιρέτως, νοικοκυριών αλλά και επιχειρήσεων. Οι αποφάσεις του Eurogroup τον Μάρτιο του 2013 δημιούργησαν αβεβαιότητα και έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, με εταιρείες να αντιμετωπίζουν ζητήματα επιβίωσης, με τομείς της οικονομίας να συρρικνώνονται και την ανεργία να αυξάνεται. Όπως ήταν φυσικό, η ασφαλιστική αγορά ήταν αναπόφευκτο να επηρεαστεί αρνητικά.
Σε αυτή τη δυσμενή οικονομική συγκυρία η έννοια της ασφάλισης γίνεται πιο σημαντική από ποτέ. Με δεδομένη την έλλειψη ρευστότητας και με κλειστές τις στρόφιγγες του τραπεζικού δανεισμού, ακόμη και κάτι που φαινομενικά δεν είναι σημαντικό, σε μια ανασφάλιστη εταιρεία ή νοικοκυριό μπορεί να έχει δυσάρεστες και απρόβλεπτες συνέπειες.
Σε περιόδους κρίσης οι πελάτες αποζητούν φερέγγυες ασφαλιστικές εταιρείες, που προσφέρουν τη μέγιστη σιγουριά. Η CNP Ασφαλιστική στην Κύπρο και την Ελλάδα είχε κύκλο εργασιών €60 εκ. το 2013 και ενεργητικό πέραν των €135 εκ. Περισσότεροι από 100.000 πελάτες, στις δύο αυτές χώρες, μας εμπιστεύονται για τη μέγιστη σιγουριά, ασφάλεια και αξιοπιστία που προσφέρουμε.
Η αναγνώριση και η καταξίωση της CNP Ασφαλιστικής στη συνείδηση του κοινού είναι αποτέλεσμα μίας διαχρονικής σχέσης εμπιστοσύνης. Αυτή κτίστηκε μέσα από την πελατοκεντρική φιλοσοφία, τον επαγγελματισμό, τη γνώση και την εξειδίκευση του Διοικητικού Προσωπικού και των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών της εταιρείας μας. Θεμέλιο της αξιοπιστίας μας είναι η δύναμη που μας δίνει ο κύριος μέτοχός μας, ο γαλλικός διεθνής ασφαλιστικός όμιλος CNP Assurances.

Μιλήσατε για τον κύριο μέτοχό σας, τη CNP Assurances, μπορείτε να μας αναφέρετε κάποια συγκεκριμένα στοιχεία;
Η CNP Assurances είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία ζωής στην Γαλλία, με διεθνή παρουσία σε 10 χώρες. Έχει μία διαδρομή 150 ετών στην ασφαλιστική αγορά. Το 2012 εξυπηρέτησε 27εκ. ασφαλισμένους σε όλο τον κόσμο, με κύκλο εργασιών €27 δισ. και κερδοφορία γύρω στα €950 εκ.
Την 1η Ιανουαρίου 2009 η CNP Assurances απέκτησε την πλειοψηφία (50.1%) του μετοχικού κεφαλαίου των Ασφαλιστικών Εταιρειών του Ομίλου μας σε Κύπρο και Ελλάδα και ανέλαβε τη διοίκηση και τον έλεγχο τόσο της CNP Ασφαλιστικής όσο και της CNP Cyprialife, μέσω της εταιρείας CNP Cyprus Insurance Holdings.
Η CNP Assurances επένδυσε στην Κύπρο γιατί πιστεύει στις δυνατότητες της χώρας μας και στην προοπτική των δύο ασφαλιστικών Εταιρειών του Ομίλου μας. Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά τις γνωστές αποφάσεις του Eurogroup τον Μάρτιο του 2013, η στήριξη της τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο, με τη μεταφορά τεχνογνωσίας για τη διαχείριση κρίσεων, ήταν άμεση και αποφασιστική. Ο ρόλος της CNP Assurances ήταν καθοριστικός όχι μόνο για τις εταιρείες του Ομίλου στην Κύπρο, αλλά και ευρύτερα για όλη την ασφαλιστική βιομηχανία του τόπου.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το 2014 και πώς αντιμετωπίζετε ως εταιρεία τις προκλήσεις της οικονομικής κρίσης;
Το 2014 είναι μια αρκετά δύσκολη χρονιά. Μέσα από συγκεκριμένες στρατηγικές κινήσεις έχουμε θωρακίσει την εταιρεία, κάνοντάς την πιο ανθεκτική στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Αναπροσαρμόσαμε τη λειτουργική στρατηγική μας, έτσι που να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών μας, αλλά και για να διασφαλίσουμε την οικονομική ευρωστία της εταιρείας, που είναι και ο ακρογωνιαίος λίθος της αξιοπιστίας μας.
Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των πελατών μας. Με βάση τις ανάγκες αυτές ανασχεδιάζουμε τα κύρια ασφαλιστικά προϊόντα, έτσι που να ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα. Κατανοούμε την πιεστική έλλειψη ρευστότητας, γι’ αυτό βοηθούμε έμπρακτα τους πελάτες μας όσον αφορά στον τρόπο και στην περίοδο αποπληρωμής των ασφαλίστρων τους. Τους προσφέρουμε μία σειρά επιλογών, έτσι που να συνεχίσουν την ασφάλειά τους και να είναι προστατευμένοι από τους κινδύνους.


 

 

Αντιλαμβανόμαστε ότι η CNP Ασφαλιστική, πέραν των ασφαλιστικών εργασιών, διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο ως κοινωνικός εταίρος.
Η CNP Ασφαλιστική, χρόνια τώρα, πρωταγωνιστεί και στην ίδια την κοινωνία, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της ως κοινωνικός εταίρος. Παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, υπηρετούμε σταθερά την αξία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, συνεχίζοντας μια ιδιαίτερα πλούσια παράδοση.
Σε συνεργασία πάντα με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, όπως το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως και το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, η εταιρεία δηλώνει παρούσα στον αγώνα για μείωση των οδικών δυστυχημάτων. Τα τελευταία 14 χρόνια συνδιοργανώνουμε με την Αστυνομία Κύπρου την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας.
Με αποστολή να συμβάλουμε έμπρακτα στη δημιουργία ορθής οδικής συνείδησης στα παιδιά, η εταιρεία μας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, έχει αναλάβει τα τελευταία τρία χρόνια ανάδοχος του Δημοτικού Σχολείου Λυκαβητού σε θέματα Οδικής Ασφάλειας. Ακόμα, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, εδώ και 13 χρόνια, συνδιοργανώνουμε την Εβδομάδα Πυρασφάλειας, με κύριο στόχο την προενεργητική διαχείριση των πυρκαγιών. Επιπρόσθετα, διοργανώνουμε εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες για τους πελάτες μας και το ευρύτερο κοινό για την προώθηση και στήριξη της ασφάλειας και υγείας στο χώρο εργασίας.
Ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές οι δυνατές επιχειρήσεις του τόπου έχουν χρέος να στέκονται δίπλα στις ανάγκες της κοινωνίας.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μέλλον του ασφαλιστικού τομέα στην Κύπρο;
Η πορεία του ασφαλιστικού τομέα στην Κύπρο είναι αλληλένδετη με την ευρύτερη πορεία της κυπριακής οικονομίας.
Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται στο Μνημόνιο και το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών, θα βοηθήσουν την οικονομία να μπει στο δρόμο της σταθερότητας. Η τρίτη θετική αξιολόγηση από την Τρόικα είναι ακόμη ένα μικρό λιθαράκι στον επίπονο δρόμο που  διανύουμε.
Μέσα από αυτή τη σκληρή προσπάθεια προσαρμογής δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για επενδύσεις στη χώρα τόσο από εταιρείες του εξωτερικού όσο και από ντόπιες, με επακόλουθο την οικονομική ανάπτυξη. Στον ασφαλιστικό τομέα οι προοπτικές είναι θετικές για τις εταιρείες εκείνες που έχουν θωρακιστεί απέναντι στην κρίση, διαθέτουν ψηλή κεφαλαιουχική επάρκεια, ορθή εταιρική διακυβέρνηση και προενεργητική διαχείριση ρίσκων. Για τις εταιρείες που είναι έτοιμες να προσφέρουν αξιόπιστες λύσεις, καλύπτοντας τις μεταβαλλόμενες ασφαλιστικές ανάγκες των πελατών τους.

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)